Dalabygdens nya hemsida lanserades i fredags. Foto: Niklas Lindh

Ny hemsida för Dalabygden: Dagligt flöde av nyheter

Tidningen Dalabygden har fått en ny modern hemsida där allt innehåll i tidningen publiceras. – Våra prenumeranter får nu tillgång till allt innehåll även digitalt, säger Dalabygdens redaktionschef Niklas Lindh.

Dalabygden genomgår just nu ett näst intill totalt förändrings­arbete, med reporternärvaro från Ludvika/Smedjebacken i söder till Älvdalen och Malung-Sälen i norr, samt i Gästrikland och norra Västmanland.

Antalet betalande prenumeranter har ökat med nästan 50 procent sedan årsskiftet och nu har en ny modern webb sjösatts.

– Dalabygden ska vara en nyhetstaktör i tiden med reportrar som ger landsbygden en röst. Och med vår nya webb så kommer allt innehåll i tidningen att publiceras även digitalt för våra prenumeranter. Vi blir en daglig nyhetsförmedlare i stället för att behöva vänta på att tidningen ska ges ut en gång i veckan.

Tidningen har även en nyhetsapp som inom kort kommer att uppdateras och där man enkelt får sina nyheter direkt i mobilen eller i läsplattan.

Dalabygden har också valt att bli en helt fristående tidning utan någon koppling på ledarplats till partipolitiska åsikter.

– Vi är inte oberoende liberala eller har kopplingar till arbetarrörelsen som andra nyhetstidningar i Dalarna. Och vårt sista band till centerrörelsen på ledarplats klipptes av i somras. Vi är politiskt helt oberoende, vilket kanske borde ha skett för länge sedan, men nu är det gjort, säger Niklas Lindh och avslutar:

– Vi ska vara en oberoende nyhets­aktör som är relevant för alla. Det är nya tider nu som gäller­ för Dalabygden.