FOTO:

Pandemin: ”Något bättre läge i Dalarna”

Smittspridningen fortsätter att öka i Dalarna, men förhållandevis långsamt jämfört med i flera andra regioner. Och bland de yngre åldersgrupperna som har varit drivande i smittan i länet, ser smittskyddet inom Region Dalarna en positiv utveckling.

Det är i åldersgruppen 15 – 19 år som man tidigare har varit drivande inom smittspridningen i Dalarna. Men nu verkar det som att antalet fall bland tonåringarna har stabiliserats och ligger i linje med den övriga befolkningen.

– Därför har smittskyddet meddelat länets gymnasieskolor att de nu kan minska distansundervisningen och ta tillbaka fler gymnasieungdomar till lektionssalarna, skriver Länsstyrelsen Dalarna i ett pressmeddelande på fredagseftermiddagen.

Under vecka 40 hade Dalarna 101 bekräftade fall av Covid-19 vilket var en svag uppgång jämfört med veckan innan, men en tydlig nergång jämfört med vecka 38 då det var närmare 160 nya fall i länet.

Länsstyrelsen konstaterar att den största andelen av nya fall fortfarande drabbar befolkningen i Mora kommun, men att de lokala utbrotten där verkar avta.

Spalt 1:1

Spalt 1:1 Mobil

Avverkning av populärt friluftsområde igång – ”Den lilla människan har inget att säga till om”

Nu pågår slutavverkning vid Jontnilstjärnen norr om Vansbro. Det populära friluftsområdet och badplatsen har ändrat karaktär till stor del. –

Sågverksmuséet renoverat och klart – dags för inflyttning

Nu är sågverksmuséet renoverat och klart för inflyttning och så småningom nyöppning. – Vi är jättenöjda, säger Alf-Arne Edlund från Vansbro hembygdsförening som ska driva muséet.

Dubble Europamästaren ger bangolfen ett lyft

De närmaste två veckorna kommer det att vara full aktivitet på minigolfbanan vid Folkets Hus i Hofors. Sedan januari har

Lage tipsar om naturvänliga trädgårdar som bidrar till balans

Glädjande nog är det många som de senaste åren börjat förändra sina trädgårdar i en mer naturvänlig riktning. Vi är många som t ex gjort om en bit av gräsmattan till blomsteräng, satt upp biholkar och planterat ”fjärilsblommor” i rabatterna – och förstås aldrig använder kemiska bekämpningsmedel.

Unik skatt får nytt liv – Monica för mönstertraditionen vidare

Efter 20 år i toalett- och transportbranschen lade Monica Ståhlberg om kursen och tog över ett kulturarv. Nu driver hon