Tack vare en återremittering i kommunfullmäktige får Kulturskolan i Malung-Sälen tidsfrist med flytten till nya lokalen med ett par månader. Henrik Jonsson, fastighetschef på Malung-Sälens kommun ser eventuellt en tillfällig lösning i lokalfrågan. Foto: Åsa Larsson

Tidsfrist för Kulturskolan i Malung-Sälen

Efter att hela lokalförsörjningsstrategin återremitterades av kommunfullmäktige får Kulturskolan i Malung-Sälen mer tid för att hitta nya lokaler. – Det ser ut att kunna lösa sig, åtminstone tillfälligt, säger kommunens fastighetschef Henrik Jonsson.

Dalabygden kunde nyligen berätta att Kulturskolan i Malung-Sälen skulle stå utan lokaler från och med årsskiftet. Detta efter att kommunen ser över sina behov av lokaler i samband med att en ny lokalförsörjningsstrategi tas fram.

Enligt den ska andra kommunala verksamheter in på övervåningen i Tingshuset där kultur­skoleverksamheten nu håller till. Där har de sina lokaler för bland annat dansundervisning, teaterverksamhet, musik- och sånglektioner.

– Utmaningen för oss är att hitta en bra ny lokal för dansundervisningen då det behövs en stor lokal med en viss typ av golv, säger Henrik Jonsson.

Dansundervisningen separat

Viktigt för kulturskolan är också att hålla ihop verksamheten trots att det behövs många mindre rum för musikundervisningen.

– Vi är inte helt klara med den här tillfälliga lösningen, men om det blir de lokaler vi har i åtanke kommer dansundervisningen tyvärr att behöva ske i separata lokaler till en början.

Något som också försvårar lokalsökandet är att det samtidigt pågår en skolutredning som kan innebära en ny stadieindelning och i och med det eventuellt också flytt av skolverksamhet.

Konsekvensanalys

Nu ser det alltså ut som om det kan bli två flyttar för Kultur­skolan framöver, en till tillfälliga­ lokaler till en början och senare en till permanenta lokaler.

Tack vare återremitteringen av ärendet får Kulturskolan i alla fall en tidsfrist på någon månad.

I dagsläget har MBL-förhandlingar inletts med anledning av lokalbytet och även en risk- och konsekvensanalys där berörda fackförbund är inbjudna.

– Jag har inte så mycket att kommentera, vi får se vart det hela leder­, säger kulturskolechefen­ Louise Kratz till Dalabygden.