FOTO: SVEN OLSSON
Seniorgolfens segrare onsdag 11 aug poserar glatt med sina prispresentkort, fr.v. Ola Malm, Ann-Marie Eld, Lena Sundberg, Mats Neubauer och Ulla Hjalmarsson.

Tillbaka på banan där allting började

Den 11 aug var korthålsdelen 10-18 åter spelbar på Samuelsdals golfbana efter det nödvändiga bytet av bevattningssystemet, som kollapsade i början på sommaren.

De 45 seniorspelarna delades in i nio femmannalag och tågade ut till de olika starthålen för en trevlig sällskapsrond med Texas-scramble. Ett utslag per spelare måste noteras i scorekortet. Korthålsbanan på Samuelsdal är svår och knepig med många hinder, flera dammar och ondulerade greener, som gör det svårt att klara hålen på par eller tre slag.
Endast ett av lagen lyckades gå på par, 27 slag, efter att ha gjort en birdie, sju par och en bogey. Det var f.d. bollpojken från 1960-talets Samuelsdal, Mats Neubauer och hans lagkamrater – Ola Malm, Ann-Marie Eld, Lena Sundberg och Ulla Hjalmarsson som klarade detta.
Övriga lag hade fått resultat mellan 28 och 31. På andra plats med 28 slag kom Sven Olsson, Rigmor Kierkegaard, Mona Lundberg, Sven-Olof Sand och Lars-Erik Måg efter en rafflande särputtning mot Royne Persson, Kaarina Jansson, Marianne Lindberg, Calle Wetterhall och Ole Jacobson.
Royne och Kaarina kunde dock trösta sig med att vinna herr– och damklassen i tävlingen om att komma närmast hål 15 på utslaget, Royne med 3,99 m kvar till hål och Kaarina 11,66 m kvar. Roynes pappa var förste greenkeeper på banan när Falu Golfklubb startade verksamheten på 1950-talet. Snacka om att komma tillbaka där allting började.