FOTO: WALTERS BöRJE EDENIUS
En sagolik musikalisk upplevelse av Kören Cantores Amici.

Svensk körlyrik fyllde Svärdsjö kyrkas valv

På lördagskvällen 15 juni gästades Svärdsjö kyrka av kören Cantores Amici från Stockholm.

Kyrkvärden Hermine von Schéele hälsade alla välkomna varefter kören gick in i procession sjungandes En vänlig grönskas rika dräkt i arrangemang av körens dirigent Anna Cederberg Orreteg.
Svensk körlyrik
Ett stämningsfyllt program med mestadels svensk körlyrik då den är som bäst, fyllde kyrkans valv. Temat för konserten var Nu är jordens högtidsstund, där sånger som Shall I compare Thee, Dofta, dofta vit syren och Nu är det sommarmorgon gav bevis på detta.
En av koristerna, Bo Nilsson berättade om kören. Körens medlemmar är knutna till olika körer i Stockholm men träffas ibland och gör konserter. Gemensamt är att koristerna tidigare sjungit under professor Gustaf Sjökvists ledning.
Musikalisk upplevelse
Programmet fortsatte med två bröllopssånger bl.a. Bruremarsj fra Valsöyfjord. Som final sjöngs dirigentens arrangemang på Ute blåser sommarvind och Nocturne.
Hermine von Schéele tackade kören för konserten och den sagolikt musikaliska upplevelsen. De ca 70 besökarna applåderade fram ytterligare en sång. Folkmelodin Lyft jorden upp mot ljuset, med ursprung från Malung.