FOTO: DALA ACTIVE SKATERS
Ellinor Jonsson och Grund Sara Bengtsson beredda för start.
FOTO: DALA ACTIVE SKATERS
Sven Olsson fiade sin 77-årsdag med tävling.

Svens Mästerskap – en annorlunda skridskotävling!

Under söndagen avgjordes "Svens Mästerskap" på Lugnet i Falun, i lätt snöfall, några minusgrader och en svag, västlig vind.

Tävlingen sponsras av födelsedagsbarnet Sven Olsson, som är tränare och ledare för alla ungdomar i skridskoklubben Dala Active Skaters. Det har blivit ett trevligt sätt att fira på och en rolig, annorlunda tävling.
Alla 14 deltagare börjar med att åka 80 meter två och två i en kvalificering för finalheat tre och tre utifrån de tider som har uppnåtts. Däremellan åker alla 300 meter och/eller 500 meter så snabbt man kan.
Längsta madrassåket
Tävlingen avslutades i år med ”längsta madrassåk”, där det gäller att ta fart i 50 meter med en skyddsmadrass framför sig och vid mittlinjen lägga ner madrassen på isen, hoppa på den och glida över isen så långt det går. Den tävlingen vanns i år av snabbe Grund Isak Bengtsson, som gled 52 meter!
Trots en något sträv is gjorde många av deltagarna, särskilt de yngre barnen, finfina lopp och satte flera personbästa och säsongsbästa.
Säsongsbästa även för Sven
Födelsedagsbarnet själv klämde till med säsongsbästa på både 80 och 300 m och kom tvåa i madrassåkningen.
Följande deltog och firade 77-årige Sven – Agust Höij, Ebbe Olsson, Elis von Wachenfeldt, Ture Olsson, Tim Treviranus, Ellinor Jonsson, Sara Bengtsson, Noah Olsson, Sebastian Larnefeldt, Alice Lundberg, Isak Bengtsson, och Linus Lundberg.
Dagens starter var Sammi van Vliet och Yvonne Bengtsson, Ella von Wachenfeldt, Linda Lundmark och Anders Bengtsson stod för tidtagningen. Sekreterare var Anna Jonsson.
Efteråt smakade saft, kaffe, frukt och tårta mums!
Alla barn fick en fin guldmedalj som minne.