FOTO: SVEN OLSSON
Stig ”Stickan” Olsson hälsar alla deltagare välkomna.
FOTO: SVEN OLSSON
Pristagare - Mona Lundberg, Mats Neubauer, Helena Brobeck, Mattias Hjort, Gunilla Svensson, Johan Bergenström-Brahn med sonen Pelle.

Stickans One Hand Open har avgjorts på Samuelsdals GK

Samuelsdals unika tävling ”Stickans One Hand Open 2023” skulle egentligen ha spelats den 16/7 men sköts upp på grund av ösregn.

Två söndagar senare såg det bättre ut och med 32 deltagare. Tävlingen är en öppen paragolftävling där alla är välkomna om de kan tänka sig att spela med en hand, precis som upphovsmannen Stig Olsson alltid måste göra efter en förlamningsskada. För två år sedan utsågs Stig till ”Årets paragolfare, föredöme” av Henrik Stensson. Stickan har sedan dess tävlat nationellt och internationellt, nu senast på Irland.
Fint föredöme
Samuelsdals GK är glada att ha Stig Olsson som medlem i klubben och som ett fint föredöme för alla, inte minst de unga nybörjare med olika funktionsvariationer som tränar regelbundet på klubben. Till dagens tävling kom paragolfare från Skåne, Stockholm, Gävle och Östersund som ville vara med tillsammans med golfare från Dalarna och Samuelsdal. Man spelade 9 hål slaggolf scratch, herrar från röd tee och damer från orange. Tre deltävlingar ingick; närmast hål på hål 2, längsta drive på hål 4 och Stickans joker på hål 9. Det sista innebar att man bara fick använda en järn-9 eller driver på hålet.
Far och son
Far och son, Mats Neubauer och Mattias Hjort, två säkra golfare, hade haft en fin dag och spelat strålande golf med en hand. Mattias segrade på fina 42 slag (+6), före Mats på 45 och klubbintendenten Johan Bergenström-Brahn på 47 slag.
Bland damerna var Stockholms Helena Brobeck bäst med 49 slag före hemmaspelarna Mona Lundberg och Gunilla Svensson båda på 58 slag.
Digert prisbord
Närmast hål vanns av Mona Lundberg och Per-Olof Lindgren. Längsta drive av Mats Neubauer och Malin Loos och Jokern av Gun-Britt Åman och Mats Neubauer. Alla pristagare och övriga deltagare fick del av det digra prisbord, som Stickan fått fram tack vare många vänliga sponsorer. Segrarduon höll tal och tackade Stickan och tävlingsledningen för ett gott och trevligt evenemang.