FOTO: SVEN OLSSON
Ole Jacobson, Ulla Gustafsson .Yngve Hellberg och Inger Larshans.
FOTO: SVEN OLSSON
Inger Larshans, Ingemar Bengtsson, Ewa Lindgren, Agneta Sommar Sand och Thomas Lorenz.

Seniorgolfarna kämpade väl – hela sex lag inom två slag

Samuelsdals populära Seniorgolf fortsätter att locka många äldre golfare till en lättsam och lekfull tävling varje onsdag förmiddag.

Tävlingsledare Inger Larshans hade 39 anmälda på listan som parats ihop i nio lag med 4-5 spelare i varje. Efter information om kommande tävlingar, dagens lag och spelformer tågade alla ut till sina respektive starthål för att spela Texas-scramble nio hål på korthålsdelen 10-18.
Närmast hål
En nyhet var att tävlingen ”Närmast hål” skulle avgöras på hål 12 från den nya superkorta framteen vit 59, ca 75 m, för både damer och herrar. Vädret var halvklart och något kyligt men banan blir allt finare med tätvuxna fairways och greener.
Efter fullbordad rond kom lagen in för att avlämna sina scorekort, ta en fika och ett snack om hur spelet hade gått. Av de nio lagen hade sju landat på scorer mellan 26 och 29 slag och två på 31. Jämt så det förslår med andra ord.
Under banans par
På första plats kom Yngve Hellberg, Inger Larshans, Ole Jacobson och Ulla Gustafsson med 26 slag, ett under banans par.
På andra plats Thomas Lorenz, Agneta Sommar Sand, Ewa Lindgren och Ingemar Bengtsson med 27 slag och på tredje plats Mats Neubauer, Kerstin Gilén Löfblad, Ingrid Franzon och Sven-Olov Sand med 28 slag. Det senare efter särputtning med tre andra lag, som också noterat 28 slag. Bästa särputtare var Kerstin Gilén Löfblad.
”Närmast hål” vanns av Margareta Malmgren Scholtz med 8,69 m kvar till hålet och av Mats Neubauer med fina 1,42 m kvar. Alla pristagare belönades med presentkort i golfshopen.