FOTO: KRISTER LARSSON
En klunga deltagare efter slingan med Gesundaberget i bakgrunden.

Säsongsavslutning för tipspromenad – Färnäs Bygdegård

Söndag 25 april var det final för vårsäsongens tipspromenader i Färnäs. Ett väder med mycket blåst som deltagarna trotsade. Den här dagen lockades 110 vuxna och 23 barn till att gå den ca 3 km långa slingan med 12 frågor av varierande svårighetsgrad.

Tipspromenaderna började i september 2011 vilket betyder att det blir 10-årsjubileum till hösten. Speciellt viktig har tipspromenaderna blivit så här i pandemitider när vi inte kan umgås som vanligt. Man träffas på söndagarna håller gällande restriktioner och får samtidigt röra på sig. Dessutom blir det en bra inkomst för bygdegården när nu uthyrning och andra arrangemang inte kan genomföras.

Från september när vi började har totalt 25332 vuxna och 3630 barn gått runt i vackra Färnäs. Rekordet vid ett tillfälle är 133 vuxna och 33 barn. Byborna turas om att hjälpa till med genomförandet av tipspromenaden.

Idén till tipspromenaderna kom från Christina Öhrén som är vice ordf. i bygdegårdsstyrelsen. Ingen trodde då vilken utveckling det skulle bli. Vi i Färnäs bygdegårdsstyrelse vill tacka alla som deltagit och därigenom lämnat sitt bidrag, till bygdegården, på detta sätt.