FOTO: SVEN OLSSON
Sammi van Vliet, Dala Active Skaters vann J-SM i Karlstad.

Sammi van Vliet från Falun blev JSM-segrare i Karlstad

Vid helgens SM-tävlingar i Tingvalla nya isstadion i Karlstad segrade falukillen Sammi van Vliet på 500 m och tog silver på 1000 m.

Hans tid 42,39 är en av de bättre han gjort på svensk is. Vid internationella tävlingar har Sammi gjort superfina 40,01, en av de bästa svenska tiderna någonsin av en 16-åring! Sammi har presterat fina tider även på 1000 och 1500 m och kan bli hur bra som helst med rätt förutsättningar.
Det är skridskoklubben Dala Active Skaters första juniorguld och förhoppningar fanns på fler, men tyvärr var två av klubbens andra ungdomsmästare, Alice Lundberg och Isak Bengtsson, sjuka och kunde inte ställa upp. Sammi blev också sjuk efter första dagens två lopp och fick avstå resten av JSM.
På seniorsidan saknar skridskoklubben än så länge åkare, men några av de yngre och ett par veteraner, deltog i Karlstad Nordiska ungdomstävling och i Veteran-SM. Tim Ishaq Treviranus dominerade 8-årsklassen och vanna alla sina fyra lopp överlägset. Hans tider på 100 och 300 m är faktiskt bättre än Sammis tider i samma ålder. Sara Bengtsson och Sebastian Larnefeldt Törnqvist tävlade i junior D och presterade fina tider på 300, 500 och 1000 m. Sara blev fyra i klassen och Sebastian tvåa.
I Veteran-SM åkte Yvonne Bengtsson i D45-50, där distanserna är 500, 1500, 1000 och 3000 m. Detta var Yvonnes debut i VSM och det blev nya personliga rekord på tre av fyra distanser samt en andraplats i klassen. Sven Olsson tävlar egentligen i H75+ men någon sådan klass finns ännu inte i VSM, där äldsta gruppen är 55+. Det är naturligtvis svårt att mäta sig med 20 år yngre gentlemen, men Sven lyckades ändå besegra ett par av de yngre gubbarna i klassen och dessutom två gånger vinna över parkamraten Erwin Spijker som åkte i H45-50.

Spalt 1:1

Spalt 1:1 Mobil