FOTO: SVEN OLSSON
Henrik Sundell slår ut på Gagnefs GK med hjälp av sin PM.
FOTO: SVEN OLSSON
Elias Arnell, Jessica Hansols och Jonas Willman vid tävlingen på Snöå GK.

Paragolf Tour Dalarna är färdigspelad för säsongen

Sommarens golfspel för personer med olika funktions variationer är nu avslutad.

För nybörjare har träningar anordnats en gång i veckan, varannan torsdag på Samuelsdals GK och varannan på Dalsjö GK. På så vis har vi kunnat erbjuda både träning på ranger (övningsområden) och spel på banan. Dessutom har vi blivit fler ledare, som kan avlösa varandra.
Från Dalarnas GF har Gunilla Svensson varit ansvarig, på Dalsjö GK Tuijja Kelkkanen och på Samuelsdals GK Sven Olsson. Dessutom har Gagnefs GK kommit in i bilden som den klubb som äger, förvaltar och lånar ut den Paramotion-maskin (PM), som Gunilla Svensson lyckats ordna bidrag till. En PM gör det möjligt för rullstolsburna att komma upp i stående ställning så att de kan svinga en golfklubba. Ett 15-tal personer, mest ungdomar, har deltagit i aktiviteterna.
Fjärde året
För de paragolfare som kommit lite längre i sin utveckling har nu för fjärde året anordnats Paragolf Tour Dalarna med spel på åtta olika golfbanor i länet.
I årets PGT Dalarna segrade Jessica Hansols, Dalsjö GK, med 15 p. På andra plats kom Elias Arnell, Samuelsdals GK, med 13 p. Trea blev Henrik Sundell, Falun-Borlänge GK, med 8 p. Fjärde plats delades av Stig Olsson, Samuelsdal, och Jonas Willman, Gagnef, med 7 p. Sexa blev Lucas Zimmermann, Snöå GK, 5 p, sjuor blev Emil Arnell och Per Söderström, Samuelsdal, med 3 p och nia Fredrik Lindström, Samuelsdal, med 2 p.
Regiontävling
Några av de mer erfarna paragolfarna har även deltagit i regiontävlingen för Dalarna, Gästrikland, Hälsingland, Medelpad och Jämtland-Härjedalen i den Paragolf Tour Norr som har spelats. Där segrade Jessica Hansols efter topplaceringar i alla deltävlingar. Unge Elias Arnell kom tvåa vid deltävlingen i Säter och vann avslutningstävlingen i Sundsvall på fantastiska 58 slag netto. I den tävlingen dominerade Dalarna stort med Elias Arnell etta, Jessica Hansols tvåa, Stig Olsson trea och Jonas Willman tia.
Vid avslutningen av paragolfträningarna på Samuelsdal hölls prisutdelning för Paragolf Tour Dalarna. De tre bästa belönades med varsitt paket fina golfbollar och applåder och de övriga deltagarna fick ett trepack nya golfbollar.
Ett stort TACK till alla golfklubbar som erbjudit gratis spel och golfbilar vid PGT Dalarna och till alla deltagare och ledare som varit med!

Spalt 1:1

Spalt 1:1 Mobil