FOTO: LARS VESTLUND
Helena Solum och Marie Jansson var dagens gäster.

Med vita arkivet och linedance i fokus

Det blev en både informativ och trevlig eftermiddag i Coriandergården i Säter när årets första månadsträff för SPF Seniorerna Tuna-Säter anordnades.

Marie Jansson från Gylle Begravningsbyrå tillsammans med Helena Solum från Familjens Jurist kom och gav oss viktig information om vad som händer när någon avlider. Marie Jansson hade med sig Vita Arkivet som man kan fylla i och beskriva hur man vill att ens begravning ska ordnas och det går bra att lämna det till förvaring hos begravningsbyrån. Det går också bra att fylla i dokumentet digitalt.
Helena Solum talade sedan om den juridiska delen vid ett dödsfall. Hon talade om skillnaden mellan att vara sambo eller gift och vikten av att skriva testamente. Hon berättade också om bodelning, arvskifte och om framtidsfullmakt.
Linedance
Under kaffepausen blev det tillfälle för Marie och Helena att svara på flera frågor som medlemmarna hade. Som avslutning på eftermiddagen blev det linedance, Helena Johansson tillsammans med SPF Tuna-Säters egen dansgrupp gjorde en fin uppvisning. Sen var det dags att ge sig ut i den vackra men kalla vintereftermiddagen.