Lars Reyier äger och driver Reyiers Lantbruk i Koppslahyttan. Foto: Maria Reyier

Han planterar solrosor för livet

Lars Reyier äger och driver Reyiers Lantbruk i Koppslahyttan ett par mil utanför Borlänge. I våras bestämde han sig för att göra något som i sin tur kan göra skillnad för familjer i kris över hela landet. Han planterade massor av solrosor.

Solrosorna finns nu för självplockning i närheten av Halvars Skola. Den som vill plockar en solros eller varför inte ett helt fång solrosor och betalar sedan genom att swisha en valfri gåva till Barncancerfonden. 

Gåvan gör att Barncancerfonden kan fortsätta sitt viktiga arbete med att bidra till barncancerforskning och se till att drabbade barn, ungdomar och deras familjer får den vård och det stöd de behöver.

Lars Reyier har egna erfarenheter av barncancer sedan ett av hans barnbarn för ett och ett halvt år sedan drabbades av leukemi. 

– Jag och min familj har själva varit med om det fasansfulla som ett sådant besked är, säger han. Det är en ofattbar chock som försätter hela tillvaron i krisläge. 

– Jag är också så innerligt glad över Barncancerfonden och det arbete de gör, fortsätter han.

Lars ville gärna göra något för att stödja forskningen och arbetet och fick då idén om att plantera blommor för självplock. 

– Solrosen är i sig en glad blomma som kan symbolisera glädje och hopp, säger han leende. Nu hoppas jag att det kommer att generera en hel massa pengar till Barncancerfonden. 

Lars eget barnbarn fortsätter sin kamp mot sjukdomen och tack vare de stora framsteg som forskningen gjort så ser framtiden hoppfull ut för henne. 

Du hittar solrosplanteringen alldeles intill Halvars Skola i närheten av Sellnäs och Halvarsgårdarna. 

Spalt 1:1

Spalt 1:1 Mobil