FOTO: ULRIKA LUNDHOLM ERICSSON
Högläsning av Erika Hellman.

Erika Hellman släppte debutroman mitt i julstöket

Ett trettiotal personer samlades på torsdagskvällen för att fira författare Erika Hellmans debutroman Vägen till Arkadien.

Högläsning, författarintervju, mingel och boksignering blev ett trevligt och inspirerande avbrott i julstöket.
Kultur- och fritidschef Patric Hammar höll ett tal till författaren och konstaterade att det är något särskilt med en tryckt bok.
– När du läste det första kapitlet i din bok så manades det fram mängder med olika bilder, sade Patric.
Arbetskamrater
Vad skulle hända om Messias kom tillbaka till jorden idag? Dessutom i form av en kvinna. Den frågan ställer sig Erika Hellman när hon författat sin roman Vägen till Arkadien. Romanen är vackert skriven och förflyttar sig mellan olika tider, platser och dimensioner.
– Jag har skapat karaktärer med utgångspunkt från mina vänner och arbetskamrater, berättar Erika Hellman, som till vardags är vd och grundare av Hellman Dynamic, ett IT-bolag som vunnit många utmärkelser för sin tillväxt.
Egna erfarenheter
Vissa drag hos huvudkaraktären är otvivelaktigt hennes egna. Många av händelserna är baserade på egna erfarenheter.
Men här finns också en andlig dimension som gör boken till något alldeles extra.
– Jag har känt att jag rör mig en zon där människor kan reagera negativt. Men jag har haft en ingående diskussion med bland annat före detta ärkebiskop Antje Jackelens kansli för att säkerställa att jag håller mig inom ramarna och att händelser och karaktärer baserar sig på det som faktiskt återges i bibeln.
Två uppföljare är redan planerade.

Spalt 1:1

Spalt 1:1 Mobil