FOTO: SVEN OLSSON
Klubbens elitlag tog en klar seger.

Elitlaget visade vilka som är bäst!

Golfsäsongen 2021 på Samuelsdal avrundades med en lite annorlunda utmaningstävling med sex deltagande lag.

Tre av lagen bestod av klubbens främsta golfspelare och av banpersonalen, som också är mycket duktiga golfare. De tre andra lagen var sammansatta av ”vanliga” medelgolfare, som brukar spela torsdagsgolf på Samuelsdal, en mix av unga, gamla, medelålders klubbmedlemmar. En enda modig kvinna, Duang Kanphai, hade anmält sig till kampen.
För att inte göra det alltför lätt för elitspelarna eller banpersonalen att vinna kvällens drabbning, tvingades de att göra sina utslag från back-tee, långt bakom de gula, röda och orange teer som övriga spelare slog från. För att hinna runt de nio långa hålen innan mörkret kom, startade tävlingen redan kl. 17.00 denna finalkväll. Allt var gratis; fika, startavgifter och grillkorv med bröd efter ronden. Två av lagen klarade inte av att hålla speltempot tillräckligt högt och fick spela sina två sista hål i mörkret. Hur de såg sina bollar flyga och hur de kunde hitta dem förtäljer inte historien…
Resultaten visade att det var hög kvalité på flertalet spelare denna kväll. ”Gubbgänget” Mats Neubauer, Sven Olsson och Tony Pettersson med paragolfaren Per Söderström hade gjort fyra birdies och resten par, en fin 32-rond. Ett annat ”gubbgäng” med Yngve Hellberg, Lars-Erik Måg, Henric Thyr och unge Noah Kanphai hade fått till en eagle på hål 6 och landat på totalt 34 slag och det tredje ”amatörlaget” med P-O Lindgren, Hans Kinell, Ola Malm och enda damen, Duang Kanphai, gick runt på 37 slag.
Bättre var ungdomslaget med de yngre juniorspelarna Lucas Ljungqvist, Malte Fälting, Axel Persson och Milton Johansson med tre birdies och sex par, totalt 33 slag. Samma resultat hade också banpersonalen, Lasse Käck, Jocke Lindqvist, Leif Öyen, Anders Smed och Johan Elvemark. De hade fått till en eagle (-2) på hål 4 och en birdie (-1) på hål 6 och sju par.
Men bäst av alla var elitlaget med 30 slag (-6) trots att de slagit ut från back-tee, där de två längsta hålen är 474 respektive 460 m långa! Klubbens elitlag denna kväll visade alltså sin klass och tog en solklar seger. I laget ingick Micke Doverhem, Oskar Kahr, Albin Eljas, David Wahlén och Peter Apelqvist. ”Dom hade mera tur än oss!”, sa paragolfaren Per Söderström. Och så är det ju, ju mer man tränar, desto mer tur får man! Det sa redan Ingemar Stenmark.
Stort TACK till alla som ställt upp under säsongen och till banpersonalen som servar oss alla med en av länets bästa och mest varierade golfbanor!