Då var glada julen slut – och det enligt traditionen hos SPF Gagnef/Dala-Floda

SPF har avslutat julfirandet enligt traditionen, berättar Elsa Spännar från föreningen.

SPF Seniorerna Gagnef Floda välkomnades till Bodarnas bystuga dagen före Tjugonde dag Knut. Dagen då enligt gammalt julfirandet ska avslutas. Trots förkylningar och glashalt väglag kom ett tjugotal SPF:are till träffen. Vår kära musiker Margareta Westblad fick alla i stämning med sin medryckande musik. Hennes spelkompis, Dick Karlsson, var förkyld och kunde inte heller medverka.
Tillsammans med Margareta Guinard ledde Margareta också allsång. Alla sjöng av hjärtans lust de jullåtar som alla mindes från barndomens julgransplundringar.
I inbjudan stod det att alla som ville skulle ta med sig ett paket till en kostnad av max 50 kronor. Paketen lottades sedan ut. Bengt Rosen hade satt ihop en trevlig och uppskattad frågesport. Deltagarna tävlade i lag och de som hade flest rätt belönades med chokladaskar.
Som vanligt drack vi kaffe med gott hembakat bröd. Vår ordförande , Berith Johansson, var också förkyld så vice ordföranden Margareta Guinard avslutade med att berätta om kommande verksamhet, bland annat att årsmötet blir den 22 februari i IOGT/NTO-lokalen i Björbo.
Som vanligt avslutades träffen med att alla sjöng ”Vi möts igen ..” och då blir det alltså i Björbo.