FOTO: PRO
Välbesökt månadsmöte för PRO Mjälga-Östermalm
FOTO: PRO
Tull Rolfz underhöll med välkända sånger.

Bjursåsduo underhöll på månadsmöte med PRO

Tull-Rolfz spelade och sjöng och Usman Syed från ABF informerade på PRO Mjälga-Östermalms månadsmöte på kulturhuset Svanen onsdagen den 10 januari 2024.

Till mötet kom 26 medlemmar samt två från Tull Rolfz och en från ABF. Sammanlagt 29 varav 15 kvinnor.
Mötet inleddes med sedvanliga punkter och sedan fortsatte det med information från ABF genom Usman Syed, som berättade om de olika cirklar som ABF kan ställa upp med.
Bjursås
Därefter fortsatte det med att Tull Rolfz presenterade sig. Gruppnamnet kommer från Rolf Sares, som kommer från Tull-gården i Bjursås. Han hette då Rolf Eriksson. Han blev sedemera änkling och träffade Eva, som kom från Saresgården i Hesse.
Han spelar gitarr och hon spelar basfiol. De träffades genom musiken. Hon hade varit gift och haft olika efternamn. Hon var hemma hos honom och spelade vid ett tillfälle och då sade det klick och efter det är de tillsammans och har gift sig och tagit hennes gårdsnamn till sitt efternamn. Det visar verkligen hur musiken förenar oss människor.
Kaffepaus
De spelade: Sommarnatt i Broland, Nya Bohusvalsen, Man ska leva för varandra, Där björkarna susa, Fem röda rosor, Tio tusen röda rosor, Den röda stugen, Jag hade en gång en båt. Därefter följde en kaffepaus då vi drack kaffe/te en smörgås och liten kaka.
Musiken fortsatte med I vår vackra vita vintervärld, Jag drömmer om en jul hemma, Luffarens vaggsång, Barnatro, Hälsa dem därhemnma, Havsörnsvalsen och slutligen Ingen plockar en maskros.
Musiken var medryckande och deltagarna sjöng med i allsång.
Mötet avlsutades med sedvanlig prisutdelning på lotteriet.