Headcoach Johan Stark har en del att fundera över inför kommande matcher. Ledarstaben måste få igång lagspelet. Foto: PeO Karlström
Edvin Jonsson var näst bäste poängplockare. Foto: PeO Karlström

Onödig förlust för Ockelbo mot Alvik

Ockelbo Basket förlorade lite oväntat på bortaplan mot mesta mästarna Alvik. 80-76 stod det på resultattavlan vid slutsignalen.

En förlust som kan läggas in i facket onödig.

– Vi var inte riktigt där idag, men vi borde rett ut det ändå, sade Johan Stark efter matchen.

En match som startade trevande för båda lagen. Alvik fick sina första poäng först efter lite mer än tre minuters spel. Ockelbo förde taktpinnen, utan att imponera, och gick till ledning med 20-17 efter första perioden.

– Tyvärr fick vi foul på fel spelare i ett tidigt skede, sade Johan.

Ryckigt

Något som satte sin prägel på hela matchen. Spelet blev ryckigt och Alvik försökte på alla sätt få Ockelbo ur rytmen. Ständiga byten för att störa Ockelbo så mycket som möjligt.

Ockelbo hade knappast tre anfall i rad utan att det var en avblåsning. Dessutom fick de jaga hela matchen. Alvik vände till sin fördel i andra perioden och hade som mest en ledning med sju poäng.

Ockelbo var i ledning en gång i början av fjärde perioden då plötsligt Alvik fick ordning på sina 3-poängare. De satte den ena efter den andra.

– Vi blev helt enkelt för överambitiösa. Många som ville för mycket, sade Johan.

I andra hand

Lagspelet kom i andra hand och många ville i stället jaga i kapp på egen hand. Följden blev snabba avslut och oftast i näst intill omöjliga lägen eller i varje fall svåra lägen.

– Här har vi något att jobba med framöver. Vi kan onekligen bättre än så här.

Avslutningen blev dramatisk. Ockelbo var gång efter annan nästan i kapp men denna gång gick det inte Ockelbos väg.

Ockelbo måste snarast hitta tillbaka klassisk Ockelbobasket. Där fart och energi gäller för lagmaskineriet.

Någon basketpropaganda var det inte fråga om. En match med ständiga avblåsningar och först efter två timmar och nio minuter kom sista avblåsningen.