Larz-Kristerz på Dansbandsveckan i Malung. Foto: Hans-Eric Svensson
Anders Tegnér och Trond Korsmoe med guldklaven för bästa dansbandslåten Foto: Lisa Bertilsson

Årets dansbandslåt är från Älvdalen

En riktig Volvo EPA är årets dansbandslåt och Trond Korsmoe och Anders Tegnér från Larz-Kristerz fick nyligen ta emot det prestigefulla priset på Guldklavegalan i Malung under Dansbandsveckan.

Dansbandsveckan i Malung startade traditionsenligt med dansbandens egen branschkväll där inte mindre än nio priser delades ut. Larz-Kristerz ”En riktigt Volvo EPA”var nominerade tillsammans med Lasse Stefanz och Blender.

– Vi var övertygade om att Lasse Stefanz skulle ta hem priset, de tävlade med låten i melodifestivalen och har en stor fanbase. Men det har vi tydligen också och desto gladare blev vi, berättar Trond Korsmoe som skrivit låten tillsammans med bandmedlemmen Anders Tegnér.

Det är svenska folket som röstade fram årets låt, och det var Larz-Kristerz bokare Mats Igelström som tyckte att bandet skulle skriva en egen EPA-låt för ungdomar efter många av deras låtar redan blivit EPA-remixer.

– Jag minns samtalet med honom. När jag avslutade skulle min sambo till frissan och hon sa ”Då kan du ju skriva låten när jag är hos frissan”, och det gjorde jag, skrattar Trond.

Anders fick låten och gjorde om den en del. Några ordföljder och en ny melodi senare så spelades en demo in i Anders källare som sedan skickades Lasse Höglund på Sony.

– Han tyckte om idén och det slutade med att vi blev inspelade. Låten har gått jättebra och har många streams. Vi gjorde också en video till låten med EPA-ungdomar från Älvdalen, Särna och Bjursås, berättar Trond.

Larz-Kristerz har en riktigt bra sommar och är ute på vägarna fram till 10 augusti. Dansbandsveckans torsdag när Larz-Kristerz spelade fick för första gången fler besökare än Lasse Stefanz onsdag.

– Dansbandsveckan är absolut en av topparna under sommaren. Vi har publikrekord i Grönlandsparken där vi spelar på dagen och i år kokade det inne på bana två som vi delar med bandet Martinez. Det är sanslöst roligt tiden bara flyger iväg, beskriver Trond.