Karlskoga motorsportvecka 2024 äger rum 7 juni - 16 juni. Här startar cruisingen från torget. Foto: Peter Eriksson

Flera nyheter att uppleva under motorsportveckan

Den 7 - 16 juni pågår motorsportveckan i Karlskoga. I år med nyheter som Aquabike/Jetski, mopperally, Lego-event och öppet hus hos en ovanlig bilbyggare i Granbergsdal.

– Jag har ingen favorit bland nyheterna utan säger att detta är en folkfest där det finns något för alla, förklarar Johan Granqvist, för tionde året projektledare för Karlskoga motorsportvecka.

Starten sker på fredag kväll med Enduro SM som fortsätter även lördag och söndag. ”Damrallyt” Tjejsvängen startar kl 10 på lördag vid Näset och själva invigningen av veckan sker lördag 8 juni kl 17 på torget. Mängder av fordon har då samlats och ger sig iväg för cruising på stan. Varje kväll under veckan är cruising tillåtet. Alla typer av entusiastfordon, jänkare, européer, veteraner, sportbilar, hojar, A-traktorer med mera, är välkomna.

Fullspäckat program

Karlskoga Motorweteraner håller i ett mopperally med start från torget kl 18 på tisdag. På torsdagskvällen bjuder Motorsportveckan in till hojkväll på Centralplan mellan kl 18-21.

Söndag 9 juni är det uppvisning av pansarbandvagn 501 i Kilsta och måndag 10 juni ”Battle of city” i centrum. Onsdag och torsdag kan man bland annat besöka Roger Lunds verkstad i Granbergsdal med avancerad plåtformning, plåtarbete, engelskt hjul, krymp och sträck med mera. Lördag 15 juni är det summer meet bilutställning på Näset och varje dag från torsdag till söndag kan man också besöka Velodromloppet på Gelleråsen.

För mer info: karlskogamotorsportvecka.se