Ännu en utmärkelse för Särna Camping

Sparbanksstiftelsen Dalarna har delat ut det lokala stipendiet för 2023 i Älvdalens Kommun, och det gick i år till Särna Camping. “Verksamheten drivs med företagaranda, flexibilitet och framtidstro”, är en del av motiveringen.  

Det är frukostmöte på Särna Camping som avslutas med att Ing-Marie Bergman, förtroendevald representant för Sparbanksstiftelsen tillsammans med Daniel Wikström från Swedbank delar ut ett årligt stipendium. De läser motiveringen och hälsar Lena Håkansson och Niclas Schedvin välkomna upp på scenen för att ta emot en check på tio tusen kronor. 

– Motiveringen är fantastiskt, vi är jätteglada! Det ger extra energi och man blir glad, det ger motivation att fortsätta, säger Lena Håkansson som drivit Särna Camping i snart tre decennier.  

Lena Håkansson har drivit verksamheten vid Särna camping under mycket lång tid. Foto: Hannah Risander

Sparbanksstiftelsen Dalarna har olika förtroenderådområden i Dalarna, 29 förtroenderåd representerar olika geografiska områden. Varje område beslutar om olika uppmuntringsinsatser genom lokala stipendier.  

– Varje år får vi dela ut ett pris i Älvdalen kommun och vi försöker fördela det så det blir geografiskt utspritt i kommunen. Nu var det Särnas tur och Särna Camping utmärker sig, de är lite av hjärtat i Särna och en samlingsplats, både för besökare och lokalbefolkningen. De är en värdig stipendiat, 10 000 kronor är inte så mycket, men ändå en uppmuntran, säger Ing-Marie. 

Prisutdelningen där Särna Camping hyllades. Foto: Hannah Risander

Motivering: Särna Camping, den lilla campingen med de stora utsikterna. I snart tre decennier har campingen drivits av Lena Håkansson och sedan 2016 även som ägare. Campingen med sin restaurang har ett stort antal återkommande gäster, är omtyckt av många och har under åren förärats med både nationella och internationella utmärkelser. Verksamheten drivs med företagaranda, flexibilitet och framtidstro. Med krestivitet, nytänkande och vilja till utveckling lotsar lena med personal framgångsrikt Särna Camping vidare in i framtiden till lokalbefolkningen och besökarnas stora glädje.