Luciano Axelsson har ett särskilt gott öga till just Dalarna. Foto: Niklas Lindh

Han fick fart på julfester i Falun

Det blev fullt pådrag i Lugnets sporthall när Falu kommun anordnade julfest för sina anställda under två kvällar. När Lucianoz stod för underhållningen sjöng mängder av de tusentals festdeltagarna kända dansbandsklassiker.

– Det var ett grymt bra drag här i Falun. Otroligt roligt att se hur glada alla var, och att människor i alla åldrar sjöng med, sa Luciano till nyhetssajten Dansbandsnytt.

Luciano Axelsson slog igenom då han på TikTok lade ut sina egna versioner av Stefan Borschs´ dansbandssånger från 1970- och 80-talen. Därefter har han medverkat som mellanakt i Melodifestivalen och i Allsång på Skansen.

Dansbandsrötter i Borlänge

Kärleken till dansband fick han genom sin pappa som har bott i Borlänge, och i en tv-serie som nyligen sändes av TV4 besökte de båda bland annat Borlänge och Tällberg. Slutmålet för tv-serien var Dansbandsveckan och Lucianos dröm – att få uppträda inför publiken i Malung.

Den drömmen förverkligades och till Dansbandsnytt förklarade Luciano att Dansbandsveckan i Malung var årets största höjdpunkt.

– Ja det var otroligt festligt. Det showades, dansades, det var musik och glädje överallt – precis så som man vill att det ska vara när det handlar om dansband.

Nästa år kommer Luciano att komma ut med fler låtar på Spotify, bland annat egna versioner av idolen Stefan Borsch, och så blir han en av artisterna under Diggiloo-turnén. Den turnén kommer bland annat till Dalhalla i Rättvik.