I den privata Systemairhallen finns en niomannaplan och här kan unga från Skinnskatteberg nu träna, istället för i Sporthallen. Foto: Niklas Lindh
Kommunalrådet Ewa Olsson Bergstedt, (SD). Foto: Sverigedemokraterna

Kommunalrådet: Vi måste lösa den akuta hallfrågan

När antalet unga aktiva nu ökar kraftigt i både fotbollsklubben och innebandyklubben i Skinnskatteberg, så har trängseln i den kommunala Sporthallen blivit akut. Nu ska kommunen diskutera frågan, lovar kommunalrådet Ewa Olsson Bergstedt (SD).

Dalabygden har tidigare berättat hur den privatägda fotbollshallen, Systemairhallen, står tom flera vardagkvällar och där man gärna tar emot barn och unga från Skinnskatteberg som vill träna fotboll.

– Vi tycker ju att om man tränar fotboll så ska man kunna göra det i en fotbollshall nu när vi har en i kommunen, säger Sandra Bergfalk som är verksamhetsutvecklare vid Systemairhallen, som används flitigt för cuper och träningsläger, främst under helger och skollov. Men under vardagkvällar finns det lediga tider som skulle kunna användas av fotbollsklubben, och på så sätt frigörs också timmar för innebandyklubben.

De båda idrottsklubbarna gick samman härom veckan och skrev ett medborgarförslag där de uppmanar kommunen att hjälpa till och lösa frågan så barn och unga har möjlighet att idrotta i Skinnskatteberg även vintertid.

På mötesagendan inom kort

Det sverigedemokratiska kommunalrådet Ewa Olsson Bergstedt säger nu till Dalabygden att ärendet ska diskuteras i kommunen inom kort.

– Vi kommer att lyfta ärendet politiskt i nästa ledningsutskott där vi också kommer att få mer information om situationen från förvaltningen. Och det är klart att vi kommer att prioritera barn och unga. Det gör vi ju, så vi måste så klart titta på hur vi på bästa sätt kan lösa det här.

Att hyra tider i fotbollshallen skulle kosta en summa pengar. Timkostnaden för att hyra Systemairhallen ligger på 1055 kronor. Så enligt kommunalrådet kan man behöva göra omprioriteringar inom den aktuella sektorns budget för att lösa situationen.

– Det är klart att vi måste försöka lösa det här, och det tror jag att vi är överens om alla politiker, avslutar Ewa Olsson Bergstedt.