D500 och H600 i gruppmatcher på SM i somras. Foto: Brunnsbergs IF
Ungdomslag från Brunnsberg vann SM i somras. Foto: Brunnsbergs IF

Förening med drag i nominerade till pris

Framgångarna fortsätter för dragkampsklubben Brunnsbergs IF, den här gången med en nominering till Hela Sverige ska levas utmärkelse till Årets lokala utvecklingsgrupp. “Oerhört hedersamt”, säger ordförande Simon Andersson.

Med outtömlig energi och glädje är de en stor inspirationskälla till en aktiv, hälsosam och värdefull fritid. Framgångsklubben där alla är lika viktiga.” Så lyder motiveringen när nu Brunnsbergs IF har chans att bli årets lokala utvecklingsgrupp genom organisationen Hela Sverige ska leva.

– Att bara bli nominerad till det här priset är en vinst i sig. Det är oerhört hedersamt. Jag var nyligen på Hela Sverige ska leva Dalarnas höstmöte där de tillkännagav vilka som blivit nominerade, och från Dalarna så är det vår förening, säger Simon Andersson, ordförande för Brunnsbergs IF.

Tidigare år har det varit byaföreningar som tagit hem priset i Dalarna, men i år är alltså en idrottsförening nominerad.

– Det verkar ju inte vara idrottsföreningar som har blivit nominerade tidigare, så det känns extra roligt att vi har blivit det. Vi är ju från en liten by och vi tävlar i en liten idrott så all sån här uppmärksamhet är bra. Det är viktigt för vår verksamhet, säger Simon.

Påverkar hela byn

Att bara bli nominerad innebär att föreningen får en summa pengar och ett diplom, men Simon poängterar det viktiga med föreningen.

– Det är kul att kunna utveckla landsbygden genom en idrottsförening. Allt från allmänhälsa till gemenskap och integration. Folk behöver känna en samhörighet. För oss handlar föreningen inte bara om dragkamp utan om mycket ideellt arbete där hela vår by sluter upp.

Nomineringen betyder också att föreningen blir synliggjord och att Brunnsberg sätts på kartan.

– Vi lär ju ha gjort något bra eftersom vi blir nominerade. I Sverige har vi gjort oss ett namn som dragkampare, men nu börjar vi också bli allt mer omtalade även utomlands inom dragkampen och det är så kul att den lilla byn Brunnsberg får bli lite känd.