Per Leandersson som driver Älvdalens Camping är glad över att vintergäster hittat till Älvdalen. Foto: Hannah Risander

Vintergästerna har hittat till campingen i Älvdalen

De senaste fem åren har vintersäsongen på Älvdalens Camping fått sig ett uppsving. Från att bara någon enstaka husvagn stod uppställd för fem år sedan, står nu 22 husvagnar och väntar på vinter.

22 husvagnar står uppradade på Älvdalens Camping inför vintern. Ägaren Per Leandersson menar att fler att fått upp ögonen för Älvdalen.

– Förhoppningsvis gör vi ett bra jobb så att vi blir attraktivare. Nischen att vintercampa har funnits länge, men nu har fler fått upp ögonen för Älvdalen, säger Per.

Campingtrenden har ökat i Sverige, speciellt sedan pandemin, och utbudet lika så.

– Det finns ju allt från väldigt enkla husvagnar till väldigt påkostade, och att gästerna väljer oss betyder mycket. Vi är ju här året runt, oavsett om vi har gäster eller inte, men det blir enklare för oss att hålla verksamheten igång och hålla bättre kvalitet nu.

Gästerna som hittat till campingen har kommit av olika anledningar.

– Vissa är studenter och går gymnasiet i Älvdalen, någon har fått anställning i Älvdalen men inte hittat bostad och många kommer för skidor, skoter och natur, berättar Per.

Och campingen lämnar dessutom sin bästa sommarsäsong någonsin bakom sig.

– Det är vår bästa sommar någonsin. De senaste fyra åren har vi ökat vinsten med över 40 procent. Campingen går otroligt bra, somrarna jättebra. Det är övriga säsongen vi behöver öka beläggningen, och det är samma problem överallt. Så därför att det extra roligt att vi ökar på vintern nu, säger Per.