Musikern, låtskrivaren och underhållaren Johan Eriksson är Dalabygdens nye krönikör. Foto: Jon Norberg

Han är ny krönikör på Dalabygden: ”Så inspirerande!”

Musikern, underhållaren och låtskrivaren Johan Eriksson från Malungsfors är ny krönikör på Dalabygden. Var femte vecka kommer en ny krönika från Johans penna.

Det är en mycket välkänd profil, inte minst inom musikerkretsar, som nu tar plats i gänget av krönikörer hos Dalabygden. Han är frontfigur inom Partypolarna och han är en kreativ låtskrivare med flera hundra låtar på sitt samvete. Många av dem har han skrivit till flera av våra största dansband.

Hur känns det att bli ny krönikör på Dalabygden?

– Fantastiskt roligt och inspirerande! Det är något som jag aldrig har gjort förut, så det går säkert bra, som Pippi skulle ha sagt!

Vad kommer du att skriva om?

– Det kommer nog att skilja sig åt väldigt. Men då jag jobbar med musik och människor så kommer nog mycket att handla om det!

Vad har du annars mest på gång nu under hösten?

– Just nu skriver jag väldigt mycket! Dels mycket texter och låtar. Låtar både till mig själv och till en rad dansband, samt artiklar till den nystartade nyhetssajten ”Dansbandsnytt”. Sedan gör jag ett antal konserter och spelningar runt om i Dalarna.

Redaktionschefen Niklas Lindh är väldigt glad över att Johan Eriksson har tackat ja till att skriva för tidningen:

– Så är det verkligen. Johan är inte ”bara” en grym musiker och låtskrivare, utan har ett väldigt starkt och berörande berättande även i det här formatet. Det är hans första krönika ett bevis på. Den är extra lång, men vissa saker är alltför viktiga att berätta för att anpassas till en mall. Då får mallen anpassas till berättelsen. Det här är starkt och viktigt, avslutar Niklas Lindh.

Här kan du läsa Johans första krönika i Dalabygden.