Han tar över rodret på Dalabygden

Tidningen Dalabygden har fått en ny redaktionschef – eller snarare en nygammal. Det är Niklas Lindh som har återvänt till rollen efter att ha varit insamlings- och kommunikationschef på Hundstallet.

– Dalabygden har en stark potential att växa och vara en viktig röst för landsbygden i Dalarna med omnejd. I en orolig tid kan jag tycka att det är viktigare än någonsin med lokala nyheter från landsbygden – nyheter som både roar och oroar, som är vassa, problematiserande och som också väcker engagemang, hopp och framtidstro, säger Niklas Lindh.

Det var i början av förra året som Niklas Lindh lämnade den roll som han nu träder tillbaka in i, för att vara insamlings- och kommunikationschef i organisationen kring Hundstallet. Men med boende i både Dalarna och Stockholm valde han efter en tid att säga upp sig för att både bo och jobba på heltid i Dalarna.

– Det känns skönt med balans i livet och att få jobba och verka i hembygden där hjärtat finns. Och att få förtroendet att leda nyhetsarbetet på Dalabygden är för mig något viktigt och fint. Vi ska tillsammans, hela vår organisation och tillsammans med befintliga och nya läsare, bli en alltmer relevant nyhetsröst för landsbygden.

”Viktigt med läsarkontakt”

Niklas Lindh ersätter Åsa Larsson som har varit redaktionschef den senaste tiden, och hon fortsätter på tidningen som reporter, bland annat i sin hemkommun Vansbro.

Är det något särskilt som du vill förändra i tidningen?

– Dalabygden ska stärka sin position som en nyhetsförmedlare som är på hugget, både i papperstidningen och digitalt. Och kontakten med våra läsare är otroligt viktig, så vi hoppas att få ännu mer nyhetstips, debattartiklar och insända artiklar från våra läsare under rubriken ”Rapporterat från bygden”, säger Niklas Lindh.

Men hur ser du på att det generellt är utmanande tider för många tidningar?

– Att Dalabygden är unik, att vi verkligen behövs och att vi ska kavla upp ärmarna och jobba hårt och strategiskt för att växa. Och vi ska göra allt vad vi kan för att vara en viktig röst och ett inspirerande sällskap, både nu och i framtiden.

Fakta Dalabygden

Grundades 1946 och fyller därmed 77 år i år.

Nyhetsförmedlare med fokus på landsbygdsnyheter i Dalarna, Skinnskatteberg och Ockelbo.

Ingår i tidningskoncernen Sveagruppen Media AB tillsammans med tidningarna Länsposten (Örebro län) och Sörmlandsbygden.

Nyheter publiceras dagligen på dalabygden.se och sociala medier.

Tidningen kommer ut varje torsdag digitalt och kommer med PostNord på torsdagar eller fredagar.

Prenumeranter kan läsa tidningen digitalt samt allt innehåll på dalabygden.se.

Tidningen är partipolitiskt oberoende.