Låt inte de som missköter sig sätta tonen

Denna gång ska det vara ett nytt mer städat Classic Car Week. I alla fall om man får tro Kommunalrådet Fredrik Ollén (M).

För den oinsatte finns det väl väldigt varierande typer av besökare den här veckan. Om man tänker sig att på ena sidan av skalan hittar man ägarna till de tjusiga bilarna, som är där för att visa upp sina bilar och för träffa likasinnade. På andra sidan av skalan finns dom så kallade “pilsnerraggarna”, som blivit kritiserade för att spela hög musik, åka på taken och annat som både är olagligt och inte särskilt trevligt för de som är i Rättvik för att kika på finbilar.

Det kanske inte är så konstigt att den här veckan är just i Dalarna. Vi är det län med näst mest bilar på 1000 invånare, 584. Bara Gotland har fler med drygt 20 fler. Det finns helt klart en raggarkultur, som man inte kan skämta bort.

Jag personligen är inte intresserad överhuvudtaget, men jag har alltid respekterat och imponerats av människor med intressen, även om det är bilar liksom.

Det finns många röster om att dessa evenemang ska läggas ned. Att man tröttnat på oljudet, men också ur trafik och miljöaspekter. Det är svårt att säga något om just miljöaspekten, så är det ju. Evenemanget görs enkom för att ha trevligt och att roa sig. Det handlar inte om att transportera människor till arbetstillfällen eller annan samhällsfunktion, utan det är ju bara för att roa sig. Jag tänker mig att det kommer bli svårare och svårare att argumentera för dessa typer av event när vi på andra sidan kedjan av utsläpp gör absolut allting för att minska på dem.

Jag ser det inte som en omöjlighet att minska själva åkandet och fortfarande ändå kunna genomföra dessa evenemang.

Så även om min personliga åsikt är att dessa evenemang helt skulle kunna utgå. Jag har inget intresse för dom, så tycker jag ändå att vi måste följa samma simpla princip som vi gör med allt annat. Det kan inte vara avarten av en religion, en organisation eller ett evenemang vi ska styra våra beslut efter. Så är det bråk och stök på några få så behöver det åtgärdas, men belasta inte hela evenemanget för det.

Försök att få ordning i leden, men fortsätt att brumma på, låt inte dom som missköter sig sätta tonen.