Förseningar i postleveranser pga hög sjukfrånvaro. Foto: Mostphotos

Förseningar i postutdelning kan drabba prenumeranter av Dalabygden

PostNord meddelar att många av deras medarbetare är sjuka vilket går att post och paket kan delas ut senare än vanligt. Det gör också att utdelningen av tidningen Dalabygden, som sker via PostNord, kan drabbas.

Så här skriver PostNord på sin hemsida:

”Just nu är smittspridningen hög och många människor är sjuka, sitter i familjekarantän eller vårdar sjuka barn. Det gäller förstås också PostNords medarbetare. På sina ställen leder detta till förseningar i post- och paketutdelningen.

Medarbetare och chefer jobbar hårt för att minska påverkan av frånvaron. Situationen varierar från dag till dag och gör det svårt att planera. Ordinarie personal gör sitt yttersta för att täcka upp för sina kolleger, och vi tar hjälp extraanställda eller personal från bemanningsföretag. Vårt fokus är att post och paket ska komma fram så snabbt som möjligt, och vi hoppas på mottagarnas förståelse om vi någon gång inte når ända fram.”

Dalabygden kan dock alltid läsas digitalt, och varje torsdag läggs den nya tidningen ut på dalabygden.se.