Paus under ett träningspass i Sporthallen i Skinnskatteberg. Foto: Elis Jakobsson
Den 8 oktober blir det seriepremiär borta. Foto: Mostphotos
15-åriga Maja Eränen längtar efter spel i damlaget. Foto: Elis Jakobsson
23-årige Elis Jakobsson är damlagets tränare. Foto: Tomas Andersson
Tomas Andersson, styrelseledamot i föreningen.

Efter uppropet – nu laddar Knäppmoras damlag för premiären

I våras gick Skinnskattebergs innebandyklubb Knäppmora AIK ut och efterlyste spelare till ett nytt damlag. Uppropet lyckades över alla förväntningar och i höst inleds seriespel för en helt ny trupp. – Det sa bara poff så hade vi ett nytt lag. En helt underbar känsla, säger Tomas Andersson från Knäppmora AIK.

– Jag har alltid spelat innebandy i Knäppmora, sedan jag var jätteliten, säger 15-åriga Maja Eränen som är en av flera mycket unga spelare som ingår i den nya damtruppen. De har nu tränat tillsammans i några veckor inför seriestarten om en och en halv månad.

Truppen är nästan klar och är förhoppningsvis snart uppe i 20 spelare. Ungefär hälften av spelarna är precis som Maja juniorer, medan den andra hälften är betydligt äldre.

Gamla laget upplöstes

Av de äldre spelarna var flera med och spelade i klubbens tidigare damlag som splittrades för omkring sex år sedan efter att ha gått upp i division 2. Studier och jobb på andra orter var det som fick flera spelare att flytta från Skinnskatteberg, och klubben såg sig tvingad att så småningom lägga ner damlaget. Men nu ser klubben en stor möjlighet att satsa på ett damlag igen.

– Vi har flera jätteduktiga tjejer som är födda omkring -05 och glädjande nog så kommer flera från det gamla laget tillbaka, så nu är vi mellan 15 och 19 spelare i truppen och det kan tillkomma ytterligare några, berättar Tomas Andersson som sitter i styrelsen för Knäppmora AIK och i praktiken har en sportchefsroll i klubben.

En av världens äldsta

Knäppmora AIK är enligt klubben en av världens äldsta innebandyföreningar och som firar 40-årsjubileum nästa år.

– Vi tillhörde landhockeyförbundet när vi började för innebandyförbundet fanns inte på den tiden, säger Tomas och skrattar.

Knäppmora är för övrigt en pytteliten by i Skinnskattebergs kommun, med endast tre hus, som fick ge hela klubben sitt namn.

Knäppmora ska spela i serien som heter ”division 3 Utveckling” tillsammans med nio andra lag från bland annat Sala, Västerås, Surahammar, Örebro och Askersund och redan den 8 oktober är det seriepremiär, borta mot WSK Lindesberg.

23-årig tränare

En av de som är extra laddad är tränaren – 23-årige Elis Jakobsson, som själv har varit aktiv i klubben sedan sexårsåldern, och har spelat i herrtruppen.

– Ja vi får se hur mycket jag hinner spela där, för att vara tränare för damlaget tar ju över. Det här är oerhört spännande. Det är ju väldigt mycket jobb när man ska starta ett nytt lag, med både nya unga spelare och äldre som har varit med förut på seniornivå.

Vad kan bli svårast?

– Den största svårigheten nu är att vi måste lära känna varandra, både på och utanför planen. För det är alltid en fördel när man förstår hur ens medspelare tänker. Det gör väldigt mycket. Men det kommer att bli bättre för varje träning och match.

– Sen är det ju bara kul att det kommer igång. För det ska vara kul i första hand. Sedan kommer prestationerna och resultaten utifrån det.

”Kan hävda oss väldigt bra”

Och Elis får medhåll av både ”sportchefen” Tomas och spelaren Maja, om vikten av att det ska vara roligt att spela innebandy och vara delaktig i klubben

– Både vuxna och ungdomar är trevliga och vi har bra laganda. Jag tycker att det känns kul att det är sån blandning. Sen är det lite nervöst att vi ska möta vuxna motståndare, men jag tror att det kommer att gå bra, säger Maja, som får medhåll av Tomas:

– Målet är att vi ska spela ihop oss det första året men jag tror att vi kommer att hävda oss väldigt bra. Jag tror att vi hamnar i mitten av tabellen eller den övre halvan. Och får vi behålla det här laget så siktar vi på tvåan framöver.

Spalt 1:1

Spalt 1:1 Mobil

Skifspriset Rocknallen delas ut för femte gången

Den 13 november delar Björn Skifs ut priset Rocknallen för femte gången i Vansbro under en galakväll. Pristagaren är hemlig fram till utdelningen.

Stina från Älvdalen laddar för ”Flower Grand Prix”

Stina Kjellsons kärlek till blommorna har tagit henne till Flower Grand Prix, där florister från hela landet tävlar i blomsterdesign. Årets tema är ”Lust och längtan”, mer än så vet de tävlande inte.

Efter läckaget – då kan simhallen i Hedemora öppna

Nu är simbassängen tömd efter läckaget i Vasahallen i Hedemora. Hallens egentliga livslängd har passerat och kommunens fritidschef konstaterar att

37 säckar med skräp plockades i Särna

131613 personer städade Sverige i helgen. Tolv av dem i Särna där 37 säckar med skräp samlades upp. Men förutom

Peters maratonbilder tog priset

Det blev ett annorlunda maratonlopp för deltagarna i fotomaraton 2021 i Borlänge som anordnades för ett par veckor sedan. En bildserie skulle skickas in, bestående av en bild i timmen under ett halvt dygn. Och nu är vinnaren utsedd.