Karl-Erik Pettersson innan han skulle leda sitt sista möte som kommunfullmäktiges ordförande, i mars år 2017. Foto: Niklas Lindh

En trotjänare i Falupolitiken har avlidit

Kommunfullmäktiges tidigare ordförande i Falun, socialdemokraten Karl-Erik Pettersson, har avlidit. Han var under tre decennier aktiv i Falupolitiken.

Karl-Erik Pettersson var under många år ett av socialdemokratins toppnamn i Falun. Han blev aktiv i kommunpolitiken redan år 1988. Under sammanlagt 15 år satt han som kommunfullmäktiges ordförande, fram till år 2017. Då lämnade han över ordförandeklubban till Anna Strindberg, men fortsatte som ledamot i fullmäktige mandatperioden ut.

En av de som sörjer Karl-Erik Pettersson är hans partivän Roza Güclü Hedin, riksdagsledamot från Falun:

– Karl-Erik har funnits med sedan jag blev medlem och aktiv i Falun. Han har under alla dessa år varit ett stöd och en förebild. Han var en politiker som många hade respekt för. Han var rak, tydlig, erfaren och bottnade i sina värderingar, skriver Roza Güclü Hedin på sin Facebooksida, och fortsätter:

– Han var för mig ”av den gamla skolan”, någon jag beundrade, som inspirerade med sina erfarenheter från folkbildningen, som rektor och borgmästare i Falun. Han var elegant i ord, i handling och stringent. Alltid steget före, livsglad och charmig.

Karl-Erik Pettersson avled efter en tids sjukdom. Han blev 78 år gammal.

Spalt 1:1

Spalt 1:1 Mobil

Ving ställer in charter – tufft för Dala Airport

Hade du tänk dig en tur från Borlänge till Rhodos i höst? Tyvärr kan du glömma detta! Reseföretaget Ving har nämligen beslutat att ställa samtliga resor till den populära grekiska turistön under augusti-september-oktober 2021.

Nu är det högtryck för fynd på loppisar i Dalarna

Det finns ett stort intresse för att handla saker i andrahand. Gamla grejer får nytt liv och det som kan verka som skrot för den ena kan vara guld värt för den andre.

VM och JVM i orientering på mountainbike i dalaskogarna

Falun och Säter har tilldelats rollen som arrangör för VM och JVM i mountainbikeorientering nästa sommar.

Salaparken hoppas på höst med dans

Till den 10 september har Sala Folkets Park bokat dansbandet Streaplers till en danskväll på folkparken. Därefter är dansband bokade varannan helg under hösten. Men allt hänger på att de sista restriktionerna försvinner.

Disponentparken i Grängesberg är en plats för alla

Disponentparken i Grängesberg är ett arbetsintegrerande socialt företag. Dalabygden har träffat Hanna Helin som är biträdande verksamhetsledare och ansvarig för utedelen i parken. En park vars mål är att genom arbete och delaktighet integrera människor i samhälle och arbetsliv.