Karl-Erik Pettersson innan han skulle leda sitt sista möte som kommunfullmäktiges ordförande, i mars år 2017. Foto: Niklas Lindh

En trotjänare i Falupolitiken har avlidit

Kommunfullmäktiges tidigare ordförande i Falun, socialdemokraten Karl-Erik Pettersson, har avlidit. Han var under tre decennier aktiv i Falupolitiken.

Karl-Erik Pettersson var under många år ett av socialdemokratins toppnamn i Falun. Han blev aktiv i kommunpolitiken redan år 1988. Under sammanlagt 15 år satt han som kommunfullmäktiges ordförande, fram till år 2017. Då lämnade han över ordförandeklubban till Anna Strindberg, men fortsatte som ledamot i fullmäktige mandatperioden ut.

En av de som sörjer Karl-Erik Pettersson är hans partivän Roza Güclü Hedin, riksdagsledamot från Falun:

– Karl-Erik har funnits med sedan jag blev medlem och aktiv i Falun. Han har under alla dessa år varit ett stöd och en förebild. Han var en politiker som många hade respekt för. Han var rak, tydlig, erfaren och bottnade i sina värderingar, skriver Roza Güclü Hedin på sin Facebooksida, och fortsätter:

– Han var för mig ”av den gamla skolan”, någon jag beundrade, som inspirerade med sina erfarenheter från folkbildningen, som rektor och borgmästare i Falun. Han var elegant i ord, i handling och stringent. Alltid steget före, livsglad och charmig.

Karl-Erik Pettersson avled efter en tids sjukdom. Han blev 78 år gammal.