Pernilla Hålén fastnade helt för sporten när hon provade själv. Nu ska hon bygga en padelhall. Foto: Linnea Hålén
Här ska det nu byggas en utomhusbana. Foto: Jeancarlo Saavedo
Jeancarlo Saavedo blir padeltränare i Ockelbo. Foto: Privat

Hon föll för padelsporten – nu bygger hon kommunens första padelhall

Pernilla Hålén var inte ett dugg intresserad av bollsport men hängde i alla fall med ett par kompisar till Gävle för att testa. Hon blev fast. Och inte bara det, hon kom på att Ockelbo skulle ha en egen hall.

– Det var jätteroligt med padel och ett bra sätt att umgås. Men varje gång jag spelade träffade jag på Ockelbobor som rest över en timme tur och retur för att spela i sextio minuter och det var dessutom alltid svårt att hitta lediga tider som skulle passa fyra personer.

Steget var inte långt för henne att börja fundera på att fixa en bana på hemmaplan.

– Jag började ta reda på vad som krävdes i takhöjd, golvyta och andra praktiska saker och kollade runt efter lämpliga lokaler men insåg att det inte fanns några bra alternativ. Jag började istället leta mark och bestämde mig för att bygga en helt ny inomhushall.

Samråd med kommunen

Pernilla kontaktade kommunalrådet Magnus Jonsson och tillsammans kom de fram till att den bästa platsen för banan skulle vara bredvid hockeyhallen. Planen är nu att Pernilla köper loss marken från kommunen och blir byggherre för hela projektet där en inomhushall med två dubbelbanor och en singelbana ska stå klart under hösten 2022. Första spadtaget ska tas så snart tjälen gått ur marken nästa vår.

Har du varit verksam inom byggsvängen förut?

– Nej, det här var helt nytt för mig! Men jag har bland annat startat, drivit och avyttrat ett företag inom assistansbranschen. Jag hade 550 anställda när jag efter 20 år sålde företaget. Efter det kände jag att jag ville göra något nytt och gav mig in i fastighetsbranschen år 2019. Nu äger jag tre fastigheter i centrala Ockelbo.

– Jag drivs hela tiden av en vilja att göra skillnad för människor, för de som bor i mina fastigheter och nu, för att Ockelboborna ska få en egen padelbana. Jag har fått lära mig mycket nya saker, att kontraktera byggentreprenörer, skriva avtal, lära mig ett kassasystem som ska vara kopplat till ett bokningssystem och i sin tur vara kopplat till bokföringen. Jag har också fixat en padeltränare, ja en massa andra saker

Utomhusbana strax klar

Snart kommer det att vara möjligt att spela på den utomhusbana som Pernilla också köpt in. Den kommer att vara belägen i närheten av ishallen och fotbollsplanen.

– Förra veckan började jag gräva och vi ska ha invigning den 17 juli. Nu hoppas jag att det kan bildas en padelförening i Ockelbo så att vi kan börja anordna tävlingar här.

Relaterade artiklar:

Ockelbos företagsklimat i topp i länet (2021-09-23)

Spalt 1:1

Spalt 1:1 Mobil

Fem viktiga nyförvärv i laget – ”Vi bygger för framtiden”

Kommande helg är det seriepremiär för SAIK:s damlag mot Skirö AIK i Vetlanda och först den 20 november är det hemmapremiär mot fjolårets segrare Villa Lidköping.

De har den lägsta arbetslösheten på sju år

Arbetslösheten har minskat med 27% sedan innan pandemin. Just nu ligger arbetslösheten på den lägsta nivån på sju år i kommunen. Färsk statistik visar att 88 personer fler har jobb att gå till idag jämfört med hösten 2019.

Arbetslösheten i länet har minskat med 1700 personer

Antalet arbetslösa i Dalarna har minskat tydligt på ett år. Det visar statistik som sammanställts av Svamac, som gör regionala arbetsmarknadsanalyser.

Så ändras tågtidtabellen – ökade möjligheter att pendla inom länet

Tåg i Bergslagen och SJ satsar på flera avgångar mellan Siljanskommunerna och Borlänge för att underlätta för jobbpendlare. Det blir dessutom ytterligare en avgång mellan Dalarna och Stockholm.

Starka protester mot vaccinationsintyg på danskvällar i Hedemora

Två söndagar i rad har Hedemora Folkets park öppnat upp för dans. Jubel från många och så efterlängtat. Men långt