Påverka kyrkan med Din röst!

Den 19 september är det dags för val i Svenska kyrkan. Du som är medlem får välja på lokal nivå, stiftsnivå och riksnivå – tre val alltså. Centerpartiets grundpelare är varje människas lika värde. Den grundpelaren vilar även kyrkan på.

Om Du väljer att lägga Din röst på Centerpartiet i årets val kan Du göra det i förvissning om att samma värdering gäller alla veckans dagar, inte bara på söndagar! Kyrkan står som en garant mitt i byn, i glädje och i sorg. I kriser, stora som små, väcks behovet att ha en plats att samlas på som skänker lugn och trygghet.

Vi vill att våra små landsortskyrkor ska vara tillgängliga och öppna i samma utsträckning som de större kyrkorna i tätorterna. Vi vill att församlingsverksamheten har högsta prioritet när budgeten fördelas.

Det är i församlingen som de grundläggande uppgifterna kan och ska utföras. Ansvaret att undervisa i kristen tro och lära ligger i mycket större grad än tidigare på kyrkan. Därför är det viktigt att det satsas på barn och familjegrupper liksom på konfirmandverksamhet.

Jag och övriga som kandiderar för Centerpartiet lovar att göra vårt bästa för att dessa verksamheter ska få tillräckliga resurser för att bedriva sin viktiga uppgift. Din röst i valet den 19 september kan bli avgörande för hur vi lyckas!