Hosjöskolan tvingas stänga pga coronasmitta

Den senaste veckan antalet sjukskrivningar bland personalen på Hosjöskolan ökat alltmer och under söndagen stod det klart att alltfler hade insjuknat under helgen. Därmed såg rektor Daniela Johansson sig tvingad att fatta beslutet att hålla skolan stängd, åtminstone under måndagen och tisdagen.

Beslutet kommunicerades ut till föräldrar via mail under söndagskvällen.

– Under dagen har det blivit tydligt att personalgruppen inte kommer att räcka till längre för att upprätthålla undervisning på plats. Omfördelning av personal måste göras utifrån andra förutsättningar nu pga den ökade smittspridningen, skriver Daniela Johansson i ett mail till föräldrarna.

För förskoleklassen togs beslutet redan i fredags och gäller under både måndagen och tisdagen. Sedan återkommer skolan med ny information.

Barnomsorg erbjuds för barn med föräldrar som har samhällsviktiga yrken och för personer som inte har möjlighet att ordna barnomsorg utanför skolan.

– Vi har en extrem situation på skolan, skriver en lärare i ett meddelande till föräldrarna.