Hosjöskolan tvingas stänga pga coronasmitta

Den senaste veckan antalet sjukskrivningar bland personalen på Hosjöskolan ökat alltmer och under söndagen stod det klart att alltfler hade insjuknat under helgen. Därmed såg rektor Daniela Johansson sig tvingad att fatta beslutet att hålla skolan stängd, åtminstone under måndagen och tisdagen.

Beslutet kommunicerades ut till föräldrar via mail under söndagskvällen.

– Under dagen har det blivit tydligt att personalgruppen inte kommer att räcka till längre för att upprätthålla undervisning på plats. Omfördelning av personal måste göras utifrån andra förutsättningar nu pga den ökade smittspridningen, skriver Daniela Johansson i ett mail till föräldrarna.

För förskoleklassen togs beslutet redan i fredags och gäller under både måndagen och tisdagen. Sedan återkommer skolan med ny information.

Barnomsorg erbjuds för barn med föräldrar som har samhällsviktiga yrken och för personer som inte har möjlighet att ordna barnomsorg utanför skolan.

– Vi har en extrem situation på skolan, skriver en lärare i ett meddelande till föräldrarna.

Spalt 1:1

Spalt 1:1 Mobil

Han är nye smeden, mitt i turistvimlet i Sundborn

Å-smedjan i Sundborn har fått en ny smed. 27-årige Viktor Fallsdalen från Ludvika har sedan sju veckor tillbaka bedrivit verksamhet

17-årige roadracingföraren från Falun – en av landets mest lovande

200 km i timmen, lätt tryck på bromsen, in i kurvan med armbåge och knä i asfalten. Full gas igen och upprepning varv efter varv. Full koncentration och minsta misstag kan vara ödesdigert. Skillnaden mellan en vurpa och seger är hårfin. Det handlar om roadracing och nostalgiska banor som Gelleråsen,…

Här vill kommunen att det ska byggas nya bostäder

Nu pågår ett så kallat samråd för detaljplanering för att möjliggöra bostadsbyggande i Östanå i Vansbro. Detaljplanen omfattar främst mindre flerfamiljshus och ett promenadstråk längs stranden.

Fårskallarna vill ha nya medlemmar

I Jädraås har man nu tagit steget att bilda ett fårkooperativ som satsar på att hålla landskapet öppet och att stärka den lokala ekonomin.

Boulefeber inom PRO i Ransta

Äntligen börjar aktiviteterna för de äldre kunna anordnas igen, efter en tid av isolering för många under pandemin. Dalabygden har varit i kontakt med några av kommunens pensionärsföreningar. Och hos PRO Ranstaorten råder rena boulefebern.