Hosjöskolan tvingas stänga pga coronasmitta

Den senaste veckan antalet sjukskrivningar bland personalen på Hosjöskolan ökat alltmer och under söndagen stod det klart att alltfler hade insjuknat under helgen. Därmed såg rektor Daniela Johansson sig tvingad att fatta beslutet att hålla skolan stängd, åtminstone under måndagen och tisdagen.

Beslutet kommunicerades ut till föräldrar via mail under söndagskvällen.

– Under dagen har det blivit tydligt att personalgruppen inte kommer att räcka till längre för att upprätthålla undervisning på plats. Omfördelning av personal måste göras utifrån andra förutsättningar nu pga den ökade smittspridningen, skriver Daniela Johansson i ett mail till föräldrarna.

För förskoleklassen togs beslutet redan i fredags och gäller under både måndagen och tisdagen. Sedan återkommer skolan med ny information.

Barnomsorg erbjuds för barn med föräldrar som har samhällsviktiga yrken och för personer som inte har möjlighet att ordna barnomsorg utanför skolan.

– Vi har en extrem situation på skolan, skriver en lärare i ett meddelande till föräldrarna.

Spalt 1:1

Spalt 1:1 Mobil

Ny entreprenör på gång till fäboden i Säterdalen – ska vara igång inom en månad

Fäboden i Säterdalen för en dialog med en ny entreprenör. Det blir i så fall den tredje aktören på lika

Skivsläpp för Älvdalens musikskola

När pandemin har satt stopp för musikskolans konserter så spelar eleverna in en skiva istället. På måndagskvällen var det skivsläpp

Försenat vårbruk kan ge problem

Den kalla våren har gjort att vårbruket är försenat i norra Västmanland. Och om kylan består kan det bli problematiskt, säger Per Nyström som är ordförande för LRF:s kommungrupp i Sala.

Äntligen tid för match – men seniorer får vänta

Kulan är i luften! Efter månader av träning och åter träning för Dalarnas fotbollsungdomar, var det äntligen dags för match i helgen som gick. Dalabygden åkte till Slättaplan i Falun, och trots lätt regn var stämningen på topp och förväntansfull, både från föräldrar, ledare och nästa generations seniorspelare i Dalarna.

Ett mördande träningspass på ett helt dygn – avslutades i beckmörker och regn

Träningspasset att ta sig uppför och nerför Mördarbacken i Falun 95 gånger blev stentufft. Fyra vältränade kämpar klarade utmaningen som