Dalabygdens ledarskribenter Kim Larsson och Ronny Svensson. Foto: PeO Karlström

Kraftigt ökat intresse för Dalabygdens ledartexter

Sedan Ronny Svensson och Kim Larsson tog över som skribenter på Dalabygdens ledarsida så har intresset och engagemanget för deras ledartexter ständigt ökat. Och förra veckan så var det just deras senaste ledartexter som klickades allra mest på Dalabygdens hemsida dalabygden.se.

– Det är ett kvitto på att satsningen på partipolitiskt oberoende ledarskribenter har varit rätt och att just Kim och Ronny som ledarskribenter har varit en fullträff, säger Niklas LIndh, redaktionschef för Dalabygden.

Han följer noga statistiken över vilka artiklar som får störst uppmärksamhet på Dalabygdens nya hemsida och på sociala medier. Och det som ni läsare klickade mest på var Ronny Svenssons senaste ledartext som uttryckte kritik mot varför det ska satsas 295 miljarder kronor på snabbtåg mellan landets tre storstäder. Kim Larssons senaste ledartext där han uppmanar kroppsaktivister till att tänka på farorna med fetma, var den artikel som det klickades näst mest på under veckan.

– Att ledartexter är det som det klickas mest på hör definitivt inte till vanligheterna, men vi har sett hur intresset har ökat månad för månad för Ronnys och Kims alster, vilket är oerhört glädjande. Att det inte heller finns någon som helst partipolitisk koppling ens på ledarplats är extremt viktigt för oss. Det lyfter hela tidningen, avslutar Niklas Lindh.