Dalabygdens ledarskribenter Kim Larsson och Ronny Svensson. Foto: PeO Karlström

Kraftigt ökat intresse för Dalabygdens ledartexter

Sedan Ronny Svensson och Kim Larsson tog över som skribenter på Dalabygdens ledarsida så har intresset och engagemanget för deras ledartexter ständigt ökat. Och förra veckan så var det just deras senaste ledartexter som klickades allra mest på Dalabygdens hemsida dalabygden.se.

– Det är ett kvitto på att satsningen på partipolitiskt oberoende ledarskribenter har varit rätt och att just Kim och Ronny som ledarskribenter har varit en fullträff, säger Niklas LIndh, redaktionschef för Dalabygden.

Han följer noga statistiken över vilka artiklar som får störst uppmärksamhet på Dalabygdens nya hemsida och på sociala medier. Och det som ni läsare klickade mest på var Ronny Svenssons senaste ledartext som uttryckte kritik mot varför det ska satsas 295 miljarder kronor på snabbtåg mellan landets tre storstäder. Kim Larssons senaste ledartext där han uppmanar kroppsaktivister till att tänka på farorna med fetma, var den artikel som det klickades näst mest på under veckan.

– Att ledartexter är det som det klickas mest på hör definitivt inte till vanligheterna, men vi har sett hur intresset har ökat månad för månad för Ronnys och Kims alster, vilket är oerhört glädjande. Att det inte heller finns någon som helst partipolitisk koppling ens på ledarplats är extremt viktigt för oss. Det lyfter hela tidningen, avslutar Niklas Lindh.

Spalt 1:1

Spalt 1:1 Mobil

Publikrekord för coronasäker dans i Hedemora

Det är söndagseftermiddag och bilarna svänger som på ett pärlband in på parkeringen till Folkets Park i Hedemora. Det är de populära söndagsdanserna som har dragit igång efter ett och ett halvt års coronauppehåll.

Så blev träning under pandemin en höjdare för 60-plussare i Älvdalen

När pandemin satte stopp för att äldre inte kunde ses eller gå på gym, startades 60plus-träning utomhus i Älvdalen. Ett sätt att både stärka sina kroppar och möjlighet att vara sociala.

Trion bakom Julhjälpen får hjälp av idrottsföreningar

I fem år har Julhjälpen funnits i Sandviken och initiativtagare och grundare är Sandra Asp. Målet är att alla barn och familjer i Sandviken skall få fira en fin jul. Privatpersoner, företag och föreningar samarbetar och samlar in julklappar och julmat.

Gagnefs bio är igång igen efter pandemin

För två år sedan bildades föreningen Gagnefs bio med syftet att ta över biografen i Lindberghallen i Djurås. Det blev ett bra första år för verksamheten. Sedan kom pandemin, med en lång paus. Nu är filmvisningen igång igen till mångas stora glädje. – Bion är en viktig träffpunkt, säger Yngve…

Nya badhuset börjar ta form och invigs i slutet av 2022

Premiärdoppet i Faluns nya badhus kan bli samma dag som Lugnet fyller 50 år.