Dalarnas smittskyddsläkare Anders Lindblom intervjuas om det allvarliga smittläget i Sälen inför sportlovsveckorna. Foto: Mostphotos/Region Dalarna

PODCAST Värsta smittoläget i Sälen just nu – samtidigt börjar sportlovsveckorna

Lyssna här på veckans podcast – som också finns överallt där poddar finns.

Smittspridningen i Sälen är sannolikt värst i landet just nu, precis lagom till de tre sportlovsveckorna inleds med mängder av turister på ingång. Smittskyddsläkaren Anders Lindblom berättar om det allvarliga läget i veckans upplaga av radioprogrammet Dalabygdens röst.

Karin Boström i Smedjebacken berättade om en spännande satsning för att få unga i rörelse i pandemitider.

Dessutom – Melloyra, VM-fester, annorlunda Vasaloppsveckor som inleds och isar som lockar dalfolk i tusental och som plogas upp av ideella krafter.

”Dalabygdens röst” sänds varje torsdag kl 17 – 18 i radiokanalen WolfFMradio. Det går att lyssna via radiokanalens egen mobilapp samt via radiokanalens hemsida, eller via FM-radio på 88,8 Mhz. Programmet publiceras senast på fredagsmorgonen som podd och går att hitta överallt där poddar finns, som exempelvis via Podcaster och Spotify. Programmet är då utan musik, alt innehåller förkortad musik, av upphovsrättsliga skäl.

Programledare från Dalabygden: PeO Karlström och Niklas Lindh.
Programledare från WolfFMRadio: Göran ”Doza” Langer.
Ljudtekniker: Martin Hjalmarsson.
Signatur: Scott Holmes music – ”Stylish Groove”.

Spalt 1:1

Spalt 1:1 Mobil

Ny satsning på Idre Fjäll – 24 lägenheter ska byggas

Med toppläge på Idre Fjäll bygger tidigare skidprofilen och numera företagaren Maria Rydqvist ytterligare 24 lägenheter. Idre Fjällvy är namnet på det nya bostadsprojektet som väntas stå klart 2022.

Toppsiffror i Dalarna för UF-företagande – deras brödbak bidrar till rekordet

Ung Företagsamhet visar på rekordsiffror i länet under det här läsåret.– Kanske det viktigaste läsåret någonsin för oss, säger Thomas

Helt unik utbildning i länet om upplevelser

Hemester blev ett begrepp under 2020 och kommer med all sannolikhet att bli något beständigt framöver.

De lämnade England för Siljansnäs mitt under pandemin

Familjen Näslund/Perrin/ Gibbons flyttade till sommarstugan i Siljansnäs för ett halvår sedan. Flytten blev en 24 timmars bilresa genom England, Frankrike, Belgien, Nederländerna, Tyskland, Danmark och Sverige.

Nya siffror: Rena raset för Ludvika

Ludvika är den i särklass största förloraren i Dalarna när det gäller de befolkningssiffror som SCB presenterade i veckan. Även Borlänge tappar stort.