Kenneth Löfman, träningsprofil från Hosjö och Therese Nielsen från Nyföretagarcentrum i norra Dalarna intervjuas i programmet.

Dalabygdens podd – om träning i pandemitider, nyföretagaranda i länet och fågelfeber

Lyssna här – eller sök på ”Dalabygdens röst” överallt där poddar finns.

Lyssna här via Spotify, eller sök på ”Dalabygdens röst” överallt där poddar finns.

I veckans program intervjuas träningsprofilen och den personlige tränaren Kenneth Löfman från Hosjö om träning i pandemitider och om tips för att få träning att bli en livsstil.

Nyföretagandet ökar rejält i Dalarna, trots att vi befinner oss mitt i en pandemi. Vad beror det på? Therese Nielsen som är företagsrådgivare på Nyföretagarcentrum Norra Dalarna ger sin bild av en framtidstro, trots tuffa tider.

Dessutom nyhetsspanas det om fågelfeber i landet, om mobilberoende som stör nattsömnen, om ett ökat intresse för att fotografera och om Örebro som ”spökar” för Leksand.

”Dalabygdens röst” sänds varje torsdag kl 17 – 18 i radiokanalen WolfFMradio. Det går att lyssna via radiokanalens egen mobilapp samt via radiokanalens hemsida, eller via FM-radio på 88,8 Mhz. Programmet publiceras senast på fredagsmorgonen som podd och går att hitta överallt där poddar finns, som exempelvis via Podcaster och Spotify. Programmet är då utan musik, av upphovsrättsliga skäl.

Programledare från Dalabygden: PeO Karlström och Niklas Lindh.
Programledare från WolfFMRadio: Göran ”Doza” Langer.
Ljudtekniker: Martin Hjalmarsson
Signatur: Scott Holmes music – ”Stylish Groove”.

Spalt 1:1

Spalt 1:1 Mobil

Premiären för Källarmästaren försenades av pandemin

Restaurang Källarmästaren i Hedemora har slagit upp sina portar, flera månader senare än planerat med anledning av pandemin..

Brobygget försenat – bergarbeten drog ut på tiden

Den planerade nya rörbron i Snöån mellan Ludvika och Malingsbo på länsväg 620 kommer inte att stå klar före midsommar. Skyltanvisningarna som talar om att bygget skulle vara klart den 24 juni kommer att inte att uppfyllas.

Fiskeboomen fortsätter – alltfler fiskare vill få hugg i Älvdalen

Det är högtryck hos Älvdalens Fiskecenter när fiskare har börjat vallfärda till Älvdalen den här sommaren. Men tack vare 22

Kommunen tvingades släcka den digitala skylten

Borlänge kommuns digitala informationsskylt som kostat 750 000 kronor är släckt sedan ett år tillbaka. Skylten som är uppsatt i Borlänge vid riksväg 70 från Säterhållet stör boende i närheten.

40 år sen sist – nu finns ett nytt nordsvenskt föl på Säljgården

Det är cirka 40 år sedan det senast föddes ett nordsvenskt föl på Säljgården. I maj slöts cirkeln när stoet Effie nedkom med ett hingstföl som fick namnet Cerex, och kallas Rex.