Kenneth Löfman, träningsprofil från Hosjö och Therese Nielsen från Nyföretagarcentrum i norra Dalarna intervjuas i programmet.

Dalabygdens podd – om träning i pandemitider, nyföretagaranda i länet och fågelfeber

Lyssna här – eller sök på ”Dalabygdens röst” överallt där poddar finns.

Lyssna här via Spotify, eller sök på ”Dalabygdens röst” överallt där poddar finns.

I veckans program intervjuas träningsprofilen och den personlige tränaren Kenneth Löfman från Hosjö om träning i pandemitider och om tips för att få träning att bli en livsstil.

Nyföretagandet ökar rejält i Dalarna, trots att vi befinner oss mitt i en pandemi. Vad beror det på? Therese Nielsen som är företagsrådgivare på Nyföretagarcentrum Norra Dalarna ger sin bild av en framtidstro, trots tuffa tider.

Dessutom nyhetsspanas det om fågelfeber i landet, om mobilberoende som stör nattsömnen, om ett ökat intresse för att fotografera och om Örebro som ”spökar” för Leksand.

”Dalabygdens röst” sänds varje torsdag kl 17 – 18 i radiokanalen WolfFMradio. Det går att lyssna via radiokanalens egen mobilapp samt via radiokanalens hemsida, eller via FM-radio på 88,8 Mhz. Programmet publiceras senast på fredagsmorgonen som podd och går att hitta överallt där poddar finns, som exempelvis via Podcaster och Spotify. Programmet är då utan musik, av upphovsrättsliga skäl.

Programledare från Dalabygden: PeO Karlström och Niklas Lindh.
Programledare från WolfFMRadio: Göran ”Doza” Langer.
Ljudtekniker: Martin Hjalmarsson
Signatur: Scott Holmes music – ”Stylish Groove”.

Spalt 1:1

Spalt 1:1 Mobil

Åkeri i Avesta prisas för fossilfria transporter

Åkeriet Ernsts Express AB i Avesta får ett hållbarhetspris för sin satsning på att till 100 procent köra fossilfritt. Det

”Livsfarligt på isarna i Västmanland nu”

Höga temperaturer en tid har gjort isarna rent livsfarliga. Det slår räddningscheferna i Sala och Skinnskatteberg fast. – Vi har ju till och med risk för gräsbrand nu. Det säger väl allt!

Glädje i Hofors när Ovako tar in mer folk och går upp på fyrskift

Beskedet rör ett trettiotal personer som arbetar inom stål- och valsverk, berättar Timo Viiperi, ordförande för IF Metall på Ovako.

Så ska de locka nya tandläkare till norra och västra Dalarna

Det är brist på utbildade tandläkare och tandvårdspersonal i hela landet. Nu inrättar tandvårdsnämnden inom Region Dalarna två stipendier för
PeO Karlström och Niklas Lindh har jobbat med Dalabygden i drygt två år.

Dalabygdens upplaga ökar kraftigt enligt nya siffror

Antalet prenumeranter på Dalabygden ökade kraftigt under fjolåret. Det visar siffror från TS, Tidningsstatistik. Under 2019 hade Dalabygden 2600 prenumeranter och i fjol var antalet uppe i 3200 – en ökning på ett år med hela 23 procent.

– Vi är oerhört glada och tacksamma och ser siffrorna som ett kvitto på att det förändringsarbete som vi har gjort och som vi fortsätter att göra med Dalabygden, tas väldigt väl emot, säger Niklas Lindh som är redaktionschef på Dalabygden.

2020 blev ett år när det gjordes stora satsningar på Dalabygden. Det satsades mer på journalistik för att kunna granska, skildra och rapportera mer från hela Dalarna.

– Ja vi har verkligen stärkt vår närvaro journalistiskt sett i flera dalakommuner där vi tidigare inte var så starka. Vansbro, Älvdalen, Ludvika och Malung-Sälen är exempel på det. Och med tanke på att vi har många prenumeranter i våra grannlän så har satsningen på nyhetssidor från Gästrikland och norra Västmanland blivit omtyckta av många, både i de aktuella länen och inte minst här i Dalarna.

På ledarplats har Dalabygden även gjort en stor förändring, något som Niklas Lindh också tror bidrar till siffrorna.

– Ja det är jag övertygad om. Vår satsning på partipolitiskt oberoende ledarskribenter har varit viktig på många plan. Och ledartexterna får särskilt mycket reaktioner och uppmärksamhet i våra digitala kanaler. Ronny Svensson och Kim Larsson är ett spännande team med vassa pennor och med en stor portion mod, säger Niklas Lindh.

Efter sommaren 2020 gjordes Dalabygdens hemsida om helt och hållet och blev betydligt mer modern och attraktiv. Varje dag publiceras nyhetsartiklar på sidan, inlåsta speciellt för tidningens prenumeranter.

– Det blev ett jättelyft! Vi får många positiva reaktioner på vår webbsida och vi är övertygade om att fler nu har blivit intresserade av att prenumerera på tidningen tack vare den.

Vad önskar ni mest av allt just nu?

– Att vi ska kunna fortsätta att jobba allt hårdare för att förtjäna läsarnas förtroende i ännu högre grad. Jag tror och hoppas att den resa som vi nu har påbörjat ska fortsätta i samma riktning. Vi ska i alla fall göra allt vad vi kan för att det ska bli så, avslutar Niklas Lindh.