Emmy Wilén, surfare från Falun, och Jonas Rosén, VD för Visit Dalarna.

Dalabygdens podcast om sommarturism i Dalarna och länets OS-hopp i surfing

Lyssna här och nu till veckans avsnitt av Dalarnas nyhetspodd.

Lyssna här via Spotify, eller sök efter ”Dalabygdens röst” vars om helst där poddar finns.

I veckans ”Dalabygdens röst” handlar det om besöksnäringen i länet som laddar för en ”normal” turistsommar i Dalarna. Men det är en kamp mot klockan och om förhoppningar att alla vuxna svenskar ska ha erbjudits vaccin under första halvåret. Visit Dalarnas VD Jonas Rosén intervjuas om det viktiga läget för turist-Dalarna, direkt i programmet.

Emmy Wilén som återigen är hemma i Falun är också en av huvudpersonerna i Dalabygdens röst. Sveriges stjärna inom surfing siktar mot en plats i den svenska OS-truppen. Om nu OS blir av…

Programmet handlar också om smittoläget, vaccinbrist, rovdjursinventering i nysnö och fullmånens eventuella inverkan på vår sömn. Samt sportspaning om skidspelen, VM-månaden februari och handbolls-VM.

Programledare från Dalabygden: PeO Karlström och Niklas Lindh.
Programledare från WolfFMRadio: Göran ”Doza” Langer.
Ljudtekniker: Martin Hjalmarsson

Dalabygdens röst sänds varje torsdag kl 17-18 på radiokanalen Wolffmradio 88,8 Mhz. Ur varje sändning klipps en förkortad podversion av programmet ut. Då är musiken borttagen alternativt förkortad av upphovsrättsliga skäl.
Signatur: Scott Holmes music – ”Stylish Groove”.

”Dalabygdens röst” hittar du överallt där poddar finns. Ett nytt avsnitt publiceras varje fredagmorgon.

Spalt 1:1

Spalt 1:1 Mobil

Premiären för Källarmästaren försenades av pandemin

Restaurang Källarmästaren i Hedemora har slagit upp sina portar, flera månader senare än planerat med anledning av pandemin..

Brobygget försenat – bergarbeten drog ut på tiden

Den planerade nya rörbron i Snöån mellan Ludvika och Malingsbo på länsväg 620 kommer inte att stå klar före midsommar. Skyltanvisningarna som talar om att bygget skulle vara klart den 24 juni kommer att inte att uppfyllas.

Fiskeboomen fortsätter – alltfler fiskare vill få hugg i Älvdalen

Det är högtryck hos Älvdalens Fiskecenter när fiskare har börjat vallfärda till Älvdalen den här sommaren. Men tack vare 22

Kommunen tvingades släcka den digitala skylten

Borlänge kommuns digitala informationsskylt som kostat 750 000 kronor är släckt sedan ett år tillbaka. Skylten som är uppsatt i Borlänge vid riksväg 70 från Säterhållet stör boende i närheten.

40 år sen sist – nu finns ett nytt nordsvenskt föl på Säljgården

Det är cirka 40 år sedan det senast föddes ett nordsvenskt föl på Säljgården. I maj slöts cirkeln när stoet Effie nedkom med ett hingstföl som fick namnet Cerex, och kallas Rex.