Emmy Wilén, surfare från Falun, och Jonas Rosén, VD för Visit Dalarna.

Dalabygdens podcast om sommarturism i Dalarna och länets OS-hopp i surfing

Lyssna här och nu till veckans avsnitt av Dalarnas nyhetspodd.

Lyssna här via Spotify, eller sök efter ”Dalabygdens röst” vars om helst där poddar finns.

I veckans ”Dalabygdens röst” handlar det om besöksnäringen i länet som laddar för en ”normal” turistsommar i Dalarna. Men det är en kamp mot klockan och om förhoppningar att alla vuxna svenskar ska ha erbjudits vaccin under första halvåret. Visit Dalarnas VD Jonas Rosén intervjuas om det viktiga läget för turist-Dalarna, direkt i programmet.

Emmy Wilén som återigen är hemma i Falun är också en av huvudpersonerna i Dalabygdens röst. Sveriges stjärna inom surfing siktar mot en plats i den svenska OS-truppen. Om nu OS blir av…

Programmet handlar också om smittoläget, vaccinbrist, rovdjursinventering i nysnö och fullmånens eventuella inverkan på vår sömn. Samt sportspaning om skidspelen, VM-månaden februari och handbolls-VM.

Programledare från Dalabygden: PeO Karlström och Niklas Lindh.
Programledare från WolfFMRadio: Göran ”Doza” Langer.
Ljudtekniker: Martin Hjalmarsson

Dalabygdens röst sänds varje torsdag kl 17-18 på radiokanalen Wolffmradio 88,8 Mhz. Ur varje sändning klipps en förkortad podversion av programmet ut. Då är musiken borttagen alternativt förkortad av upphovsrättsliga skäl.
Signatur: Scott Holmes music – ”Stylish Groove”.

”Dalabygdens röst” hittar du överallt där poddar finns. Ett nytt avsnitt publiceras varje fredagmorgon.

Spalt 1:1

Spalt 1:1 Mobil

Åkeri i Avesta prisas för fossilfria transporter

Åkeriet Ernsts Express AB i Avesta får ett hållbarhetspris för sin satsning på att till 100 procent köra fossilfritt. Det

”Livsfarligt på isarna i Västmanland nu”

Höga temperaturer en tid har gjort isarna rent livsfarliga. Det slår räddningscheferna i Sala och Skinnskatteberg fast. – Vi har ju till och med risk för gräsbrand nu. Det säger väl allt!

Glädje i Hofors när Ovako tar in mer folk och går upp på fyrskift

Beskedet rör ett trettiotal personer som arbetar inom stål- och valsverk, berättar Timo Viiperi, ordförande för IF Metall på Ovako.

Så ska de locka nya tandläkare till norra och västra Dalarna

Det är brist på utbildade tandläkare och tandvårdspersonal i hela landet. Nu inrättar tandvårdsnämnden inom Region Dalarna två stipendier för
PeO Karlström och Niklas Lindh har jobbat med Dalabygden i drygt två år.

Dalabygdens upplaga ökar kraftigt enligt nya siffror

Antalet prenumeranter på Dalabygden ökade kraftigt under fjolåret. Det visar siffror från TS, Tidningsstatistik. Under 2019 hade Dalabygden 2600 prenumeranter och i fjol var antalet uppe i 3200 – en ökning på ett år med hela 23 procent.

– Vi är oerhört glada och tacksamma och ser siffrorna som ett kvitto på att det förändringsarbete som vi har gjort och som vi fortsätter att göra med Dalabygden, tas väldigt väl emot, säger Niklas Lindh som är redaktionschef på Dalabygden.

2020 blev ett år när det gjordes stora satsningar på Dalabygden. Det satsades mer på journalistik för att kunna granska, skildra och rapportera mer från hela Dalarna.

– Ja vi har verkligen stärkt vår närvaro journalistiskt sett i flera dalakommuner där vi tidigare inte var så starka. Vansbro, Älvdalen, Ludvika och Malung-Sälen är exempel på det. Och med tanke på att vi har många prenumeranter i våra grannlän så har satsningen på nyhetssidor från Gästrikland och norra Västmanland blivit omtyckta av många, både i de aktuella länen och inte minst här i Dalarna.

På ledarplats har Dalabygden även gjort en stor förändring, något som Niklas Lindh också tror bidrar till siffrorna.

– Ja det är jag övertygad om. Vår satsning på partipolitiskt oberoende ledarskribenter har varit viktig på många plan. Och ledartexterna får särskilt mycket reaktioner och uppmärksamhet i våra digitala kanaler. Ronny Svensson och Kim Larsson är ett spännande team med vassa pennor och med en stor portion mod, säger Niklas Lindh.

Efter sommaren 2020 gjordes Dalabygdens hemsida om helt och hållet och blev betydligt mer modern och attraktiv. Varje dag publiceras nyhetsartiklar på sidan, inlåsta speciellt för tidningens prenumeranter.

– Det blev ett jättelyft! Vi får många positiva reaktioner på vår webbsida och vi är övertygade om att fler nu har blivit intresserade av att prenumerera på tidningen tack vare den.

Vad önskar ni mest av allt just nu?

– Att vi ska kunna fortsätta att jobba allt hårdare för att förtjäna läsarnas förtroende i ännu högre grad. Jag tror och hoppas att den resa som vi nu har påbörjat ska fortsätta i samma riktning. Vi ska i alla fall göra allt vad vi kan för att det ska bli så, avslutar Niklas Lindh.