SMHI varnar: Risk för två decimeter snö i Dalarna

Under söndagen utfärdade SMHI en klass 1-varning för hela Dalarna, bortsett från fjälltrakterna. Mellan en och två decimeter snö väntas i länet under måndagen.

Det är ett intensivt lågtryck som rör sig över landet och SMHI har valt att utfärda flera klass 1-varningar. I Dalarna räknar SMHI med att de största snömängderna kan komma norr om Siljan.

Snöfallet väntas strax före lunchtid i södra Dalarna och rör sig norrut. Efter hand intensifieras snöandet och är kraftigt under eftermiddagen innan uppehåll väntas mot kvällen.

Relaterade artiklar:

SMHI klass 1-varnar för snöfall (2020-10-19)

Spalt 1:1

Spalt 1:1 Mobil

Avverkning av populärt friluftsområde igång – ”Den lilla människan har inget att säga till om”

Nu pågår slutavverkning vid Jontnilstjärnen norr om Vansbro. Det populära friluftsområdet och badplatsen har ändrat karaktär till stor del. –

Sågverksmuséet renoverat och klart – dags för inflyttning

Nu är sågverksmuséet renoverat och klart för inflyttning och så småningom nyöppning. – Vi är jättenöjda, säger Alf-Arne Edlund från Vansbro hembygdsförening som ska driva muséet.

Dubble Europamästaren ger bangolfen ett lyft

De närmaste två veckorna kommer det att vara full aktivitet på minigolfbanan vid Folkets Hus i Hofors. Sedan januari har

Lage tipsar om naturvänliga trädgårdar som bidrar till balans

Glädjande nog är det många som de senaste åren börjat förändra sina trädgårdar i en mer naturvänlig riktning. Vi är många som t ex gjort om en bit av gräsmattan till blomsteräng, satt upp biholkar och planterat ”fjärilsblommor” i rabatterna – och förstås aldrig använder kemiska bekämpningsmedel.

Unik skatt får nytt liv – Monica för mönstertraditionen vidare

Efter 20 år i toalett- och transportbranschen lade Monica Ståhlberg om kursen och tog över ett kulturarv. Nu driver hon