SMHI varnar: Risk för två decimeter snö i Dalarna

Under söndagen utfärdade SMHI en klass 1-varning för hela Dalarna, bortsett från fjälltrakterna. Mellan en och två decimeter snö väntas i länet under måndagen.

Det är ett intensivt lågtryck som rör sig över landet och SMHI har valt att utfärda flera klass 1-varningar. I Dalarna räknar SMHI med att de största snömängderna kan komma norr om Siljan.

Snöfallet väntas strax före lunchtid i södra Dalarna och rör sig norrut. Efter hand intensifieras snöandet och är kraftigt under eftermiddagen innan uppehåll väntas mot kvällen.

Relaterade artiklar:

SMHI klass 1-varnar för snöfall (2020-10-19)

Spalt 1:1

Spalt 1:1 Mobil

Den lilla byn med en egen hemgjord BP-mack

Nostalgimack, Sibyllakiosk, veteranbilar, mopeder, motorcyklar och en relaxhörna modell annorlunda finns att beskåda i Embjörs. En by i Dalarna som få känner till. – Inte ens Säterborna vet att Embjörs finns i kommunen, säger Gunnar Wikman när Dalabygden hälsar på.

Både skratt och tårar på Öppna Folkhögskolan

Det är torsdagsförmiddag och det hörs sorl och skratt ända ut på gatan utanför Folkhögskolan i Norberg. Det är öppna folkhögskolan som träffas, och då är det alltid full fart.

Fortsatt ilska efter avverkningen av 150-åriga tallar i parkområde

Det är fortfarande oklart hur Hästparken i Riddarhyttan ska restaureras och utsmyckas sedan Skinnskattebergs kommun lät såga ner flera 150-åriga tallar i parken. Ilskan över avverkningen visar sig i de reaktioner som kommit in till kommunen i det samråd som just avslutats kring den framtida parken.

”Fjällen är ett hållbart alternativ” – möt guiden som brinner för grön fjällturism

Från hobbyguide, till sportchef för STF Fjällstation i Grövelsjön tar han nu klivet och satsar på sitt eget företag. Fjällguiden Lars Svanerud berättar om hälsofördelarna med att vara ute och varför fjällen är ett hållbart alternativ.

Spänningen är stor när Peter ska vittja näten

Det är lika stor spänning varje gång. Sitter det någon i nätet? Vilken art? Dalabygden följde med när fågelringmärkaren Peter Olsson i Stensbo var på väg ut för att vittja ett av sina åtta nät. Nät som sitter uppspända på olika regioner och höjder vid vackra Stensbonäset intill sjön Väsmans…