4000 fler i Dalarna blir vaccinerade i januari

Ungefär 4000 personer fler än väntat kommer att vaccineras i januari månad. Det meddelar Region Dalarna i ett pressmeddelande på tisdagskvällen.

– Regionledningen har beslutat att öka vaccinationstakten då vi bedömer att leveranssäkerheten är hög. Det betyder att vi nyttjar allt vi får, istället för att spara dos två levererar vi ut alla doser så att fler kan få sin första dos redan nu, säger Sofia Jarl (C), ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden, i pressmeddelandet.

Sammanlagt 10 000 vaccindoser kommer att levereras till länet under januari månad, enligt Region Dalarna.

Redan när den här veckan är slut kommer samtliga personer som bor på äldreboenden i Dalarna att ha fått sin första vaccindos.

– Jag är stolt över det arbete som gjorts i Region Dalarna när det gäller covidvården vilket gör att vi är en av de regioner som har klarat den andra vågen bäst. För att kunna fortsätta detta arbete har vi idag beslutat att börja vaccinera personalen inom hälso- och sjukvården samtidigt som vård- och omsorgspersonalen i kommunerna, säger Ulf Berg (m), ordförande i regionstyrelsen.

Spalt 1:1

Spalt 1:1 Mobil

Avverkning av populärt friluftsområde igång – ”Den lilla människan har inget att säga till om”

Nu pågår slutavverkning vid Jontnilstjärnen norr om Vansbro. Det populära friluftsområdet och badplatsen har ändrat karaktär till stor del. –

Sågverksmuséet renoverat och klart – dags för inflyttning

Nu är sågverksmuséet renoverat och klart för inflyttning och så småningom nyöppning. – Vi är jättenöjda, säger Alf-Arne Edlund från Vansbro hembygdsförening som ska driva muséet.

Dubble Europamästaren ger bangolfen ett lyft

De närmaste två veckorna kommer det att vara full aktivitet på minigolfbanan vid Folkets Hus i Hofors. Sedan januari har

Lage tipsar om naturvänliga trädgårdar som bidrar till balans

Glädjande nog är det många som de senaste åren börjat förändra sina trädgårdar i en mer naturvänlig riktning. Vi är många som t ex gjort om en bit av gräsmattan till blomsteräng, satt upp biholkar och planterat ”fjärilsblommor” i rabatterna – och förstås aldrig använder kemiska bekämpningsmedel.

Unik skatt får nytt liv – Monica för mönstertraditionen vidare

Efter 20 år i toalett- och transportbranschen lade Monica Ståhlberg om kursen och tog över ett kulturarv. Nu driver hon