4000 fler i Dalarna blir vaccinerade i januari

Ungefär 4000 personer fler än väntat kommer att vaccineras i januari månad. Det meddelar Region Dalarna i ett pressmeddelande på tisdagskvällen.

– Regionledningen har beslutat att öka vaccinationstakten då vi bedömer att leveranssäkerheten är hög. Det betyder att vi nyttjar allt vi får, istället för att spara dos två levererar vi ut alla doser så att fler kan få sin första dos redan nu, säger Sofia Jarl (C), ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden, i pressmeddelandet.

Sammanlagt 10 000 vaccindoser kommer att levereras till länet under januari månad, enligt Region Dalarna.

Redan när den här veckan är slut kommer samtliga personer som bor på äldreboenden i Dalarna att ha fått sin första vaccindos.

– Jag är stolt över det arbete som gjorts i Region Dalarna när det gäller covidvården vilket gör att vi är en av de regioner som har klarat den andra vågen bäst. För att kunna fortsätta detta arbete har vi idag beslutat att börja vaccinera personalen inom hälso- och sjukvården samtidigt som vård- och omsorgspersonalen i kommunerna, säger Ulf Berg (m), ordförande i regionstyrelsen.