4000 fler i Dalarna blir vaccinerade i januari

Ungefär 4000 personer fler än väntat kommer att vaccineras i januari månad. Det meddelar Region Dalarna i ett pressmeddelande på tisdagskvällen.

– Regionledningen har beslutat att öka vaccinationstakten då vi bedömer att leveranssäkerheten är hög. Det betyder att vi nyttjar allt vi får, istället för att spara dos två levererar vi ut alla doser så att fler kan få sin första dos redan nu, säger Sofia Jarl (C), ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden, i pressmeddelandet.

Sammanlagt 10 000 vaccindoser kommer att levereras till länet under januari månad, enligt Region Dalarna.

Redan när den här veckan är slut kommer samtliga personer som bor på äldreboenden i Dalarna att ha fått sin första vaccindos.

– Jag är stolt över det arbete som gjorts i Region Dalarna när det gäller covidvården vilket gör att vi är en av de regioner som har klarat den andra vågen bäst. För att kunna fortsätta detta arbete har vi idag beslutat att börja vaccinera personalen inom hälso- och sjukvården samtidigt som vård- och omsorgspersonalen i kommunerna, säger Ulf Berg (m), ordförande i regionstyrelsen.

Spalt 1:1

Spalt 1:1 Mobil

Den lilla byn med en egen hemgjord BP-mack

Nostalgimack, Sibyllakiosk, veteranbilar, mopeder, motorcyklar och en relaxhörna modell annorlunda finns att beskåda i Embjörs. En by i Dalarna som få känner till. – Inte ens Säterborna vet att Embjörs finns i kommunen, säger Gunnar Wikman när Dalabygden hälsar på.

Både skratt och tårar på Öppna Folkhögskolan

Det är torsdagsförmiddag och det hörs sorl och skratt ända ut på gatan utanför Folkhögskolan i Norberg. Det är öppna folkhögskolan som träffas, och då är det alltid full fart.

Fortsatt ilska efter avverkningen av 150-åriga tallar i parkområde

Det är fortfarande oklart hur Hästparken i Riddarhyttan ska restaureras och utsmyckas sedan Skinnskattebergs kommun lät såga ner flera 150-åriga tallar i parken. Ilskan över avverkningen visar sig i de reaktioner som kommit in till kommunen i det samråd som just avslutats kring den framtida parken.

”Fjällen är ett hållbart alternativ” – möt guiden som brinner för grön fjällturism

Från hobbyguide, till sportchef för STF Fjällstation i Grövelsjön tar han nu klivet och satsar på sitt eget företag. Fjällguiden Lars Svanerud berättar om hälsofördelarna med att vara ute och varför fjällen är ett hållbart alternativ.

Spänningen är stor när Peter ska vittja näten

Det är lika stor spänning varje gång. Sitter det någon i nätet? Vilken art? Dalabygden följde med när fågelringmärkaren Peter Olsson i Stensbo var på väg ut för att vittja ett av sina åtta nät. Nät som sitter uppspända på olika regioner och höjder vid vackra Stensbonäset intill sjön Väsmans…