Dalabygdens röst – om julens stora radiosatsning och om nyhetsåret 2020

Lyssna här eller sök ”Dalabygdens röst” på Spotify.

Årets sista program – handlar om det annorlunda nyhets- och sportåret 2020.  Men också om julens stora radiosatsning, som leds av Mats Ingels. Det handlar om flera timmars radio med mängder av välkända dalagäster, ex Sanna och Jenny Kallur och Björn Skifs, om lyssnarmedverkan och tävlingar.

Det är 20 av Svenska Kyrkans församlingar som står bakom satsningen på bred julunderhållning för att komma nära lyssnarna, under en annorlunda jul. Programmet sänds direkt via Wolffmradio.

Det handlar också om Centrala stadsrums chef Lasse Westin som uppmanar till säker julhandel i butiker framför näthandel och riskabel paketutlämning med långa köer i pandemitider.

Programmet sänds varje torsdag kl 17 – 18 på radiokanalen Wolffmradio 88,8 Mhz. Ur varje sändning klipps en förkortad podversion av programmet ut, som publiceras här på Dalabygdens sajt. Då är musiken borttagen alt. förkortad av upphovsrättsliga skäl.

Programledare från Dalabygden är PeO Karlström och Niklas Lindh. Wolffmradios programledare är Göran ”Doza” Langer och ljudtekniker är Martin Hjalmarsson.
Signatur: ”Scott Holmes Music – Stylish Groove”.

Relaterade artiklar:

Dalabygdens podcast finns nu överallt (2021-01-24)

Spalt 1:1

Spalt 1:1 Mobil

Avverkning av populärt friluftsområde igång – ”Den lilla människan har inget att säga till om”

Nu pågår slutavverkning vid Jontnilstjärnen norr om Vansbro. Det populära friluftsområdet och badplatsen har ändrat karaktär till stor del. –

Sågverksmuséet renoverat och klart – dags för inflyttning

Nu är sågverksmuséet renoverat och klart för inflyttning och så småningom nyöppning. – Vi är jättenöjda, säger Alf-Arne Edlund från Vansbro hembygdsförening som ska driva muséet.

Dubble Europamästaren ger bangolfen ett lyft

De närmaste två veckorna kommer det att vara full aktivitet på minigolfbanan vid Folkets Hus i Hofors. Sedan januari har

Lage tipsar om naturvänliga trädgårdar som bidrar till balans

Glädjande nog är det många som de senaste åren börjat förändra sina trädgårdar i en mer naturvänlig riktning. Vi är många som t ex gjort om en bit av gräsmattan till blomsteräng, satt upp biholkar och planterat ”fjärilsblommor” i rabatterna – och förstås aldrig använder kemiska bekämpningsmedel.

Unik skatt får nytt liv – Monica för mönstertraditionen vidare

Efter 20 år i toalett- och transportbranschen lade Monica Ståhlberg om kursen och tog över ett kulturarv. Nu driver hon