Tilda Kallur och Lars Bälter medverkar i veckans Dalabygdens Röst.

Dalabygdens Röst – om julgåvor till barn och dansbandsplaner i Malung

Lyssna här – Dalabygdens Röst vecka 50.

Beskedet från regeringen att alla svenskar ska vaccineras under första halvåret nästa år – vad innebär det för arrangörer av event? Vi ringer upp Dansbandsveckan i Malung som har bokat upp alla dansband inför sommarens festival.

Inför jul är viljan till välgörenhet större än någonsin – åtminstone när det gäller satsningen på julklappar till barn till föräldrar i Falun som har det tufft ekonomiskt.

Vi pratar också om åttagränsen som gäller för julfirande, IKEA-katalogen som går i graven och om de mest googlade orden 2020.

Gäster i programmet: Lars Bälter, marknadsansvarig för Dansbandsveckan och Tilda Kallur från julklappsprojektet i Falun.

Programmet sänds varje torsdag kl 17 – 18 på radiokanalen Wolffmradio 88,8 Mhz. Ur varje sändning klipps en förkortad podversion av programmet ut, som publiceras här på Dalabygdens sajt. Då är musiken borttagen av upphovsrättsliga skäl.

Programledare från Dalabygden är PeO Karlström och Niklas Lindh. Wolffmradios programledare är Göran ”Doza” Langer och ljudtekniker är Martin Hjalmarsson. Signatur: ”Scott Holmes Music – Stylish Groove”.

Spalt 1:1

Spalt 1:1 Mobil

Avverkning av populärt friluftsområde igång – ”Den lilla människan har inget att säga till om”

Nu pågår slutavverkning vid Jontnilstjärnen norr om Vansbro. Det populära friluftsområdet och badplatsen har ändrat karaktär till stor del. –

Sågverksmuséet renoverat och klart – dags för inflyttning

Nu är sågverksmuséet renoverat och klart för inflyttning och så småningom nyöppning. – Vi är jättenöjda, säger Alf-Arne Edlund från Vansbro hembygdsförening som ska driva muséet.

Dubble Europamästaren ger bangolfen ett lyft

De närmaste två veckorna kommer det att vara full aktivitet på minigolfbanan vid Folkets Hus i Hofors. Sedan januari har

Lage tipsar om naturvänliga trädgårdar som bidrar till balans

Glädjande nog är det många som de senaste åren börjat förändra sina trädgårdar i en mer naturvänlig riktning. Vi är många som t ex gjort om en bit av gräsmattan till blomsteräng, satt upp biholkar och planterat ”fjärilsblommor” i rabatterna – och förstås aldrig använder kemiska bekämpningsmedel.

Unik skatt får nytt liv – Monica för mönstertraditionen vidare

Efter 20 år i toalett- och transportbranschen lade Monica Ståhlberg om kursen och tog över ett kulturarv. Nu driver hon