Tilda Kallur och Lars Bälter medverkar i veckans Dalabygdens Röst.

Dalabygdens Röst – om julgåvor till barn och dansbandsplaner i Malung

Lyssna här – Dalabygdens Röst vecka 50.

Beskedet från regeringen att alla svenskar ska vaccineras under första halvåret nästa år – vad innebär det för arrangörer av event? Vi ringer upp Dansbandsveckan i Malung som har bokat upp alla dansband inför sommarens festival.

Inför jul är viljan till välgörenhet större än någonsin – åtminstone när det gäller satsningen på julklappar till barn till föräldrar i Falun som har det tufft ekonomiskt.

Vi pratar också om åttagränsen som gäller för julfirande, IKEA-katalogen som går i graven och om de mest googlade orden 2020.

Gäster i programmet: Lars Bälter, marknadsansvarig för Dansbandsveckan och Tilda Kallur från julklappsprojektet i Falun.

Programmet sänds varje torsdag kl 17 – 18 på radiokanalen Wolffmradio 88,8 Mhz. Ur varje sändning klipps en förkortad podversion av programmet ut, som publiceras här på Dalabygdens sajt. Då är musiken borttagen av upphovsrättsliga skäl.

Programledare från Dalabygden är PeO Karlström och Niklas Lindh. Wolffmradios programledare är Göran ”Doza” Langer och ljudtekniker är Martin Hjalmarsson. Signatur: ”Scott Holmes Music – Stylish Groove”.

Spalt 1:1

Spalt 1:1 Mobil

Norbergs bibliotek öppnar endast för snabba besök

Under tisdagen öppnade Norbergs kommun sitt bibliotek, som varit stängt sedan före jul. Men besökarna får endast göra snabba ärenden.– Det är inte tillåtet att stanna kvar och läsa böcker, säger kommunens kulturchef Joachim Stridsberg till Dalabygden.

Stor ökning av hundari Dalarna under 2020

2020 var året då många i Dalarna skaffade hund och fick en ny familjemedlem. Det var också året när uppfödare haft långa väntetider, priserna har stigit markant och antalet registrerade valpar har varit rekordhögt.

Fortfarande allvarligt coronaläge i Vansbro

Vansbro kommun hade något lägre antal smittade i covid-19 när statistiken för vecka 1 i år presenterades på Folkhälsomyndighetens hemsida. Fortfarande är det dock ett allvarligt läge med smitta på alla kommunens äldreboenden och mest smitta i länet.

Hopp om framtid efter krismöte inom IFK Grängesberg

18 personer dök upp på IFK Grängesbergs krismöte på söndagseftermiddagen för att försöka rädda fotbollssektionen. Men knappt några föräldrar till

Satsningen i Malung: Ny Sälenjärnväg utreds

– Vi ska se över diken, byta trummor och hugga ur – helt enkelt se till att hålla banvallen är i skick inför framtiden. Det säger Hans Unander, (S), kommunalråd i Malung-Sälens kommun, där en miljon kronor nu satsas under 2021 för att förbereda för järnväg mellan Malungsfors och Sälen.