Tilda Kallur och Lars Bälter medverkar i veckans Dalabygdens Röst.

Dalabygdens Röst – om julgåvor till barn och dansbandsplaner i Malung

Lyssna här – Dalabygdens Röst vecka 50.

Beskedet från regeringen att alla svenskar ska vaccineras under första halvåret nästa år – vad innebär det för arrangörer av event? Vi ringer upp Dansbandsveckan i Malung som har bokat upp alla dansband inför sommarens festival.

Inför jul är viljan till välgörenhet större än någonsin – åtminstone när det gäller satsningen på julklappar till barn till föräldrar i Falun som har det tufft ekonomiskt.

Vi pratar också om åttagränsen som gäller för julfirande, IKEA-katalogen som går i graven och om de mest googlade orden 2020.

Gäster i programmet: Lars Bälter, marknadsansvarig för Dansbandsveckan och Tilda Kallur från julklappsprojektet i Falun.

Programmet sänds varje torsdag kl 17 – 18 på radiokanalen Wolffmradio 88,8 Mhz. Ur varje sändning klipps en förkortad podversion av programmet ut, som publiceras här på Dalabygdens sajt. Då är musiken borttagen av upphovsrättsliga skäl.

Programledare från Dalabygden är PeO Karlström och Niklas Lindh. Wolffmradios programledare är Göran ”Doza” Langer och ljudtekniker är Martin Hjalmarsson. Signatur: ”Scott Holmes Music – Stylish Groove”.

Spalt 1:1

Spalt 1:1 Mobil

Peters maratonbilder tog priset

Det blev ett annorlunda maratonlopp för deltagarna i fotomaraton 2021 i Borlänge som anordnades för ett par veckor sedan. En bildserie skulle skickas in, bestående av en bild i timmen under ett halvt dygn. Och nu är vinnaren utsedd.

Asfaltbanan på Lugnet har lyft Dala Active Skaters

Asfaltbanan på Lugnet i Falun var ett efterlängtat tillskott för bland annat rullskidåkare, inlines, cykel, rullstol och annan parasport. – För oss har det varit ett jättelyft. Vi har blivit synliga på ett helt annat sätt, säger Daniels Sven Olsson i Dala Active Skaters.

Så vill kommunen göra med olyckskorsningen

I lördags inträffade ytterligare en mycket svår trafikolycka i Gunnilbokorset vid länsväg 233/250. Bara någon vecka tidigare begärde kommunen hos Länsstyrelsen att flera åtgärder skulle genomföras för att göra korsningen säkrare.

Den lilla byn med en egen hemgjord BP-mack

Nostalgimack, Sibyllakiosk, veteranbilar, mopeder, motorcyklar och en relaxhörna modell annorlunda finns att beskåda i Embjörs. En by i Dalarna som få känner till. – Inte ens Säterborna vet att Embjörs finns i kommunen, säger Gunnar Wikman när Dalabygden hälsar på.

Både skratt och tårar på Öppna Folkhögskolan

Det är torsdagsförmiddag och det hörs sorl och skratt ända ut på gatan utanför Folkhögskolan i Norberg. Det är öppna folkhögskolan som träffas, och då är det alltid full fart.