Fredrik Rönning (S) kommunalråd Smedjebacken, PeO Karlström, Dalabygden, Göran Doza Langer Wolffmradio, Niklas Lindh, Dalabygden, Daniela Johansson, rektor Hosjöskolan.

Lyssna nu – ”Dalabygdens röst” om skolans hjältar och om julklappar som ger mer…

LYSSNA HÄR. Dalabygdens röst 3 december 2020.

I veckans upplaga av radioprogrammet ”Dalabygdens röst” handlar det om den annorlunda coronajulen som stundar, om kommunala julklappar som ska gynna den lokala handeln, om hur grundskolor försöker att ge sina elever en så normal tillvaro som möjligt i en onormal situation och om inställda skidtävlingar och haltande hockeytabeller.

Gäster i programmet: Daniela Johansson, rektor på Hosjöskolan och Fredrik Rönning, kommunalråd i Smedjebackens kommun.

Programmet sänds varje torsdag kl 17 – 18 på radiokanalen Wolffmradio 88,8 Mhz. Ur varje sändning klipps en förkortad podversion av programmet ut, som publiceras här på Dalabygdens sajt. Då är musiken borttagen av upphovsrättsliga skäl.

Programledare från Dalabygden är PeO Karlström och Niklas Lindh. Wolffmradios programledare är Göran ”Doza” Langer och ljudtekniker är Martin Hjalmarsson.

Spalt 1:1

Spalt 1:1 Mobil

Norbergs bibliotek öppnar endast för snabba besök

Under tisdagen öppnade Norbergs kommun sitt bibliotek, som varit stängt sedan före jul. Men besökarna får endast göra snabba ärenden.– Det är inte tillåtet att stanna kvar och läsa böcker, säger kommunens kulturchef Joachim Stridsberg till Dalabygden.

Stor ökning av hundari Dalarna under 2020

2020 var året då många i Dalarna skaffade hund och fick en ny familjemedlem. Det var också året när uppfödare haft långa väntetider, priserna har stigit markant och antalet registrerade valpar har varit rekordhögt.

Fortfarande allvarligt coronaläge i Vansbro

Vansbro kommun hade något lägre antal smittade i covid-19 när statistiken för vecka 1 i år presenterades på Folkhälsomyndighetens hemsida. Fortfarande är det dock ett allvarligt läge med smitta på alla kommunens äldreboenden och mest smitta i länet.

Hopp om framtid efter krismöte inom IFK Grängesberg

18 personer dök upp på IFK Grängesbergs krismöte på söndagseftermiddagen för att försöka rädda fotbollssektionen. Men knappt några föräldrar till

Satsningen i Malung: Ny Sälenjärnväg utreds

– Vi ska se över diken, byta trummor och hugga ur – helt enkelt se till att hålla banvallen är i skick inför framtiden. Det säger Hans Unander, (S), kommunalråd i Malung-Sälens kommun, där en miljon kronor nu satsas under 2021 för att förbereda för järnväg mellan Malungsfors och Sälen.