Fredrik Rönning (S) kommunalråd Smedjebacken, PeO Karlström, Dalabygden, Göran Doza Langer Wolffmradio, Niklas Lindh, Dalabygden, Daniela Johansson, rektor Hosjöskolan.

Lyssna nu – ”Dalabygdens röst” om skolans hjältar och om julklappar som ger mer…

LYSSNA HÄR. Dalabygdens röst 3 december 2020.

I veckans upplaga av radioprogrammet ”Dalabygdens röst” handlar det om den annorlunda coronajulen som stundar, om kommunala julklappar som ska gynna den lokala handeln, om hur grundskolor försöker att ge sina elever en så normal tillvaro som möjligt i en onormal situation och om inställda skidtävlingar och haltande hockeytabeller.

Gäster i programmet: Daniela Johansson, rektor på Hosjöskolan och Fredrik Rönning, kommunalråd i Smedjebackens kommun.

Programmet sänds varje torsdag kl 17 – 18 på radiokanalen Wolffmradio 88,8 Mhz. Ur varje sändning klipps en förkortad podversion av programmet ut, som publiceras här på Dalabygdens sajt. Då är musiken borttagen av upphovsrättsliga skäl.

Programledare från Dalabygden är PeO Karlström och Niklas Lindh. Wolffmradios programledare är Göran ”Doza” Langer och ljudtekniker är Martin Hjalmarsson.

Spalt 1:1

Spalt 1:1 Mobil

Avverkning av populärt friluftsområde igång – ”Den lilla människan har inget att säga till om”

Nu pågår slutavverkning vid Jontnilstjärnen norr om Vansbro. Det populära friluftsområdet och badplatsen har ändrat karaktär till stor del. –

Sågverksmuséet renoverat och klart – dags för inflyttning

Nu är sågverksmuséet renoverat och klart för inflyttning och så småningom nyöppning. – Vi är jättenöjda, säger Alf-Arne Edlund från Vansbro hembygdsförening som ska driva muséet.

Dubble Europamästaren ger bangolfen ett lyft

De närmaste två veckorna kommer det att vara full aktivitet på minigolfbanan vid Folkets Hus i Hofors. Sedan januari har

Lage tipsar om naturvänliga trädgårdar som bidrar till balans

Glädjande nog är det många som de senaste åren börjat förändra sina trädgårdar i en mer naturvänlig riktning. Vi är många som t ex gjort om en bit av gräsmattan till blomsteräng, satt upp biholkar och planterat ”fjärilsblommor” i rabatterna – och förstås aldrig använder kemiska bekämpningsmedel.

Unik skatt får nytt liv – Monica för mönstertraditionen vidare

Efter 20 år i toalett- och transportbranschen lade Monica Ståhlberg om kursen och tog över ett kulturarv. Nu driver hon