630 fler fall av covid-19 i Dalarna senaste veckan

Antalet fall av covid-19 fortsätter att öka kraftigt i Dalarna. Under måndagen meddelade Region Dalarna att det nu var 5539 konstaterade fall av smitta i länet – en ökning med 631 fall på en vecka och närmare 300 fall jämfört med i fredags.

Under helgen har också ytterligare personer fått skrivas in på sjukhus för att vårdas för sjukdomen. I dagsläget vårdas 28 personer inom slutenvården för covid-19 och sex personer får intensivvård. Ytterligare en person har dessutom avlidit i sjukdomen och sammanlagt har nu 111 personer avlidit av sjukdomen inom Region Dalarnas slutenvård. I den siffran ingår inte personer som har avlidit i hemmet eller inom olika former av boenden.

– Vi ser en fortsatt ökad smittspridning i länet och en ökad belastning på sjukvården. Det är därför ytterst viktigt att vi alla nu verkligen hjälps åt och funderar på vad vi egentligen måste göra – och vad vi kan undvika att göra – för att undvika att fler människor blir allvarligt sjuka och dör, säger smittskyddsläkare Anders Lindblom i ett pressmeddelande.