Foto. Mostphotos

Vårdpersonal måste bära munskydd: ”Vi ska skydda patienterna”

Vårdpersonal inom Region Dalarna måste bära munskydd när de är i nära kontakt med patienter. Det handlar om ”rekommendationer” som också omfattar visir i vissa vårdsituationer.

Beslutet gäller från och med nu på måndag för samtliga medarbetare inom hälso- och sjukvården samt omsorgsverksamheten i Dalarnas kommuner. Det handlar om när personal är i närkontakt med patienter. Rekommendationen gäller dock inte för allmänheten.

– Det här handlar om att skydda patienterna i situationer där personal är väldigt nära, inom en meter, och där personalen skulle kunna vara på väg att bli sjuk utan att hen har förstått det, säger smittskyddsläkare Anders Lindblom i ett pressmeddelande och fortsätter;

– Det är ytterst viktigt att munskyddet tas på och av på rätt sätt. Annars kan det få motsatt effekt och tvärtom öka risken för smittspridning.

Spalt 1:1

Spalt 1:1 Mobil

Avverkning av populärt friluftsområde igång – ”Den lilla människan har inget att säga till om”

Nu pågår slutavverkning vid Jontnilstjärnen norr om Vansbro. Det populära friluftsområdet och badplatsen har ändrat karaktär till stor del. –

Sågverksmuséet renoverat och klart – dags för inflyttning

Nu är sågverksmuséet renoverat och klart för inflyttning och så småningom nyöppning. – Vi är jättenöjda, säger Alf-Arne Edlund från Vansbro hembygdsförening som ska driva muséet.

Dubble Europamästaren ger bangolfen ett lyft

De närmaste två veckorna kommer det att vara full aktivitet på minigolfbanan vid Folkets Hus i Hofors. Sedan januari har

Lage tipsar om naturvänliga trädgårdar som bidrar till balans

Glädjande nog är det många som de senaste åren börjat förändra sina trädgårdar i en mer naturvänlig riktning. Vi är många som t ex gjort om en bit av gräsmattan till blomsteräng, satt upp biholkar och planterat ”fjärilsblommor” i rabatterna – och förstås aldrig använder kemiska bekämpningsmedel.

Unik skatt får nytt liv – Monica för mönstertraditionen vidare

Efter 20 år i toalett- och transportbranschen lade Monica Ståhlberg om kursen och tog över ett kulturarv. Nu driver hon