PeO Karlström, Dalabygden, Sofia Jarl (C), regionråd Region Dalarna, Niklas Lindh, Dalabygden och Göran "Doza" Langer, Wolf FM Radio. Bild från utegymmet i Vika – en bygd som utgör ett av ämnena i veckans program.

PODDRADIO: ”Dalabygdens röst” – om restriktioner, ökad smittspridning och ett växande Vika

LYSSNA HÄR! Dalabygdens röst – Dalarnas nyhetspodd, varje vecka.

I veckans upplaga av radioprogrammet ”Dalabygdens röst” intervjuas regionrådet Sofia Jarl (C) om hur Region Dalarna tacklar beskedet om restriktioner i Dalarna och ökad smittspridning i länet.

I Vikabygden är medelåldern 36 år och föreningslivet blommar som aldrig förr. I radioprogrammet intervjuas Michael Koij, ordförande i Vika Intresseförening om en alltmer attraktiv bygd.

Det nyhetsspanas också om beslutet att stoppa alkohol i krogmiljö efter klockan 22, om hur restriktionerna slår mot restaurangbransch och övrigt näringsliv, hur idrotts-Dalarna påverkas av beslutet och så pratas det om trenden att fler flyttar från större städer till Dalarnas landsbygd. Dessutom diskuteras vilt, om hur tidigt det egentligen är okej att adventspynta och spela julmusik.

Dalabygdens programledare: PeO Karlström och Niklas Lindh.

Wolf FM Radios programledare: Göran ”Doza” Langer.

Ljudtekniker: Martin Hjalmarsson.

Programmet är förkortat då musik har klippts bort av upphovsrättsliga skäl. Programmet sänds i sin helhet på torsdagar kl 17 – 18 i Wolf FM Radio 88,8 Mhz samt via kanalens mobilapp.