Falu BS börjar träna igen efter coronauppehållet. Foto: Mostphotos

Fritt från coronasmitta inom Falu BS – träningarna återupptas

Lyssna här på intervjun med Falu BS klubbchef Patrik Hedberg. Reporter: PeO Karlström.

På måndag kommer A-laget inom Falu BS Bandy att återuppta sina träningar, efter att det funnits coronasmitta inom klubben. I Dalabygdens radioprogram ”Dalabygdens röst” på torsdagskvällen meddelade klubbens ordförande Johan Hedberg att de spelare som tidigare var sjuka nu är friska och att det för närvarande inte förekommer några nya fall av Covid-19 inom klubben.

Hur många var smittade i Falu BS?

– Det var tre spelare i P19-laget och de är nu friska, berättade Johan Hedberg i programmet. Han förklarar att kopplingen mellan lagen i klubben är så starka att man omedelbart tog beslutet att pausa all verksamhet i klubben, men från måndag återupptas träningarna igen.

Det senaste beskedet från Svenska Bandyförbundet är att den allsvenska premiären har flyttats fram till den 19 november. Det innebär att tre matcher hittills är framflyttade och att spelschemat blir mer tight om det blir så att spel kan komma igång som planerat. I annat fall har olika lösningar diskuterats, bekräftar Johan Hedberg för Dalabygdens röst. Det skulle till och med kunna bli tal om en enkelserie.

En annan utmaning för Falu BS är att det inte finns någon is på bandyplanen på Lugnet, med anledning av det milda vädret.

– Förhoppningen är att de ska kunna börja spola is i början av nästa vecka, så att vi har den i slutet av veckan. Fram till dess tränar vi i tälthallen i hockeyrink.

/Niklas Lindh, reporter