Moelven Modus i Hulån flyttar sin lagerhantering till Sepsons före detta lokaler i Vansbro. Foto: Åsa Larsson

Moelven utökar igen – flyttar in i Sepsons före detta lokaler

2018 – 2019 byggde Moelven Modus i Hulån senast ut sina lagerutrymmen med cirka 100 kvadrat, ett utrymme som de nu växt ur.

– Vi flyttar vår lagerhantering in till Vansbro och det blir en hub där med inkommande och avgående lager, säger Jörgen Prawitz, fabrikschef.

Moelven Modus tillverkar systemväggar för exempelvis kontorslandskap. Systemväggarna levereras i moduler, och kunden kan också få ett serviceavtal på livstid inkluderat i köpet.

Fabriken i Hulån har ett 40-tal anställda och är den största inom byggsystemsektorn i Moelven Modus.

Den senaste större utbyggnaden av lokalerna i Hulån stod klar i början av 2019. Förutom lagerutrymmet hade då också lokalerna utökats med nytt måleri om 1300 kvadratmeter. Det nya måleriet fick också en ny målerilinje om 37 meter som har effektiviserat verksamheten med bland annat betydligt kortare torktid.

Innan den utbyggnaden gjordes det större utbyggnader av fabriken på 1980-talet i samband med att nya ägare tog över verksamheten som då gick under namnet Hulåns snickerifabrik.

Klart i början av 2021

Nu har alltså verksamheten växt ur sina lokaler igen, och den här gången löser man det genom att ta över cirka 800 kvadratmeter av Sepsons före detta lokaler i en fastighet längs E16 i utkanten av centrala Vansbro. Sepson i sin tur har flyttat in i Lykos tidigare lokaler i Plåtmekanos fastighet i centrala Vansbro, efter att Lyko byggt nya lokaler tre kilometer väster om Vansbro.  

– Vi startar flytten nu i november och allt ska stå klart i början av 2021, säger Jörgen Prawitz.

– Befintlig personal följer med i flytten, det blir inga nyanställningar på grund av det här, och vi kommer att ordna transporterna mellan Hulån och Vansbro med något lokalt transportföretag, vilket är inte riktigt klart ännu, avslutar Jörgen Prawitz.

/Åsa Larsson, reporter

Fakta: Moelven Modus i Hulån

Fabriken i Hulån har ett 40-tal anställda och tillverkar systemväggar för exempelvis kontorslandskap.

Fabriken har funnits i Hulån sedan 1940-talet då den startades under namnet Hulåns snickerifabrik.

Verksamhetens lokaler byggdes senast ut under 2018-2019 med ett 1300 kvadratmeter nytt måleri och 100 kvadratmeter lager.

Nu flyttas alltså Moelven Modus lagerhantering till Sepsons före detta lokaler i utkanten av Vansbro.