Falu BS Bandy drabbat av flera coronafall – verksamheter pausas

Det har bekräftats fall av covid-19 inom Falu BS bandyverksamhet. Med anledning av detta har klubben pausat all verksamhet för lagen P 16, P 17, P 19 och A-laget och beslutet togs lördagen den 31 oktober. De smittade är i karantän.

I slutet av veckan ska Falu BS meddela när träningarna åter kan starta.

– Bra att klubben vidtar nödvändiga åtgärder direkt så vi kan återgå till gemensam träning så snart som möjligt, säger Patrik Hedberg målvakt i Falu BS på klubbens hemsida.

Falu BS hade redan fått hemmapremiären mot Ljusdal uppskjuten och framflyttad till den 10 november. Anledningen var inte corona utan att Lugnets bandyplan saknade is. Det varma vädret har ställt till problem för ismakarna.

Oavsett detta hade matchen blivit inställd.

I fredags hade nämligen Svenska Bandyförbundet (SBF) och Riksidrottsförbundet (RF) möte angående spel i allsvenskan i bandy eller inte.

Definitionen yrkesutövande av idrott, och att väsentlig del av inkomsten kommer från bandyn, var frågan på agendan. SBF beslutade att Elitserien herr ska betraktas som yrkesutövning är därmed spelas den enligt nuvarande spelprogram.

Däremot kommer Allsvenskan och Elitserien dam att pausas tills vidare.

– Den 19 november blir det åter start för Allsvenskan om inget nytt tillstöter, säger Nicklas Andersson klubbchef i Falu BS.

För Dalarnas del berörs Falu BS och Rättvik av detta beslut.

/PeO Karlström, reporter