Medverkande i Dalabygdens röst: Anders Lindblom, Göran "Doza" Langer, Anja Hedqvist, Niklas Lindh och PeO Karlström.

PODDRADIO – Här är veckans ”Dalabygdens röst”

Lyssna här – Dalabygdens röst den 22 oktober 2020.

I veckans upplaga av radioprogrammet ”Dalabygdens röst” intervjuas smittskyddsläkare Anders Lindblom om smittspridningen i Dalarna som särskilt drabbar Falun just nu och om oron inför en vinter med turistinvasion till dalafjällen.

Anja Hedqvist berättar om storsatsningen på en vandringsled i Garpenberg som också inkluderar en spännande grotta, 80 meter rakt in i berget.

Det blir nyhetsspaning om vad en 300-gräns kan innebära i Dalarna, om mobbning i skolan – var fjärde mellanstadieelev har utsatts för kränkningar det senaste året enligt en rapport, det pratas om sportläget i Dalarna bland annat inför starten av bandyallsvenskan och så pratas det om glädje i Idre och Falun bland idrottsarrangörer.

Dalabygdens programledare: PeO Karlström och Niklas Lindh.

Wolf FM Radios programledare: Göran ”Doza” Langer.

Ljudtekniker: Martin Hjalmarsson.

Programmet är förkortat då musik har klippts bort av upphovsrättsliga skäl. Programmet sänds i sin helhet på torsdagar kl 17 – 18 i Wolf FM Radio 88,8 Mhz samt via kanalens mobilapp.

Spalt 1:1

Spalt 1:1 Mobil

Minivariant av Dansbands- veckan igång

Dansbandsveckan i Malung som skulle ha pågått den här veckan, fick ställas in för andra året i rad pga pandemin. Men istället anordnas en minivariant av veckan med konserter för en sittande publik, men helt utan dans.

Ale Möller firar ett halvsekel på scenen med jubileumskonsert i Svaben

Världsmusikanten Ale Möller firar 50 år på scenen och tilldelas även årets stipendium ur jazzmusikern Christer Boustedts minnesfond. Det firar

Känd ledarprofil ger ut barnbok om hunden Olzon

I över 30 år har Tiina Ohlsson från Hjortnäs tänkt skriva en barnbok. Tanken har grott och sjunkit tillbaka, grott om igen, men för två år sedan fick tanken den kraft som behövdes.

Ny bok om Gagnefsdräkten – vill få fler att bära den

I nya boken om Gagnefsdräkten får läsaren bland annat veta hur man sköter om sin dräkt och dräktdelarna. – Har du ärvt, sytt eller kommit över Gagnefskläder, använd dem, säger arbetsgruppen kring boken.

Konstsatsning har premiär i skogen

Till helgen invigs flera olika utställningar och konstprojekt i både Ockelbo och i Jädraås. Temat är skog och vad som kan hända i mötet mellan människa och skogslandskap. Bakom projektet ligger Konstfrämjandet Gävleborg där Jon Perman och Karin Bäckström håller i trådarna.